Poliisi epäilee romanialaisryhmittymän värvänneen prostituoituja Suomeen – poikkeuksellisessa videossa näkyy, kun ihmiskaupan uhri tapaa epäillyn

0:48
Poliisin video: Tältä näyttää, kun ihmiskaupan uhri luovuttaa rahaa epäillylle.

Poliisi epäilee, että toimintaa on harjoitettu useissa suomalaisissa kaupungeissa.

Helsingin poliisi on saanut valmiiksi ihmiskauppaa ja törkeää paritusta koskevan esitutkinnan. Tapauksessa epäillyt rikokset ovat tapahtuneet vuosina 2013-2020. 

Poliisi epäilee, että Craiovan kaupungista, Romaniasta johdettu ryhmittymä on värvännyt ja tuotattanut Suomeen kymmeniä romanialaisnaisia tekemään prostituutiota.

Poliisin mukaan toimintaa olisi harjoitettu Helsingin lisäksi Espoossa, Vantaalla, Turussa, Tampereella, Hämeenlinnassa, Lohjalla, Forssassa, Kemissä, Oulussa, Seinäjoellä ja Hyvinkäällä.

Videolle tallentui uhrin ja epäillyn kohtaaminen

Poliisi on vanginnut rikoksesta epäiltynä Suomessa viisi miestä ja yhden naisen. Tämän lisäksi yksi toimintaan yhdistetty mies on vangittuna Romaniassa.

Helsingin poliisi kertoo tiedotteessaan, että ryhmittymä järjesti prostitutoiduille työasunnot, kuljetukset sekä päätti, kuka tekee töitä ja missä.

Viranomaisten mukaan rahan kerästä vastuussa ollut ryhmittymä vei osalta naisilta kaikki ansaitsemansa ansiot, osalta vain puolet.

Osalle naisista on kerrottu erehdyttävästi siitä, mikä heidän toimenkuvansa olisi Suomessa.

Polisiin mukaan toiminnasta olisi saatu rikoshyötyä satoja tuhansia euroja.

Poliisi julkaisi juttuun liittyen videomateriaalia, josta käy ilmi kun ihmiskaupan uhrin ja epäillyn kohtaaminen. Lyhyellä videolla on nähtävissä, kuinka nainen tapaa epäillyn ja hänelle rahaa julkisella paikalla.

Katso video yläpuolelta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja