Poika löi kiusaajaansa – erotettiin viideksi päiväksi koulusta: "Vanhempana minun pitäisi olla järkyttynyt..."

Lisää empatiaa – nettikiusaamiselle stoppi 8:32
Videolla keskustellaan nettikiusaamisesta.

Yhdysvaltalaisen Allisonin poika Drew hakkasi kiusaajansa ja joutui sen takia erotetuksi koulusta viideksi päiväksi. Allison kertoo Love What Matters -sivustolla julkaisemassaan kirjoituksessa, että hän ei ole vihainen pojalleen.

Allisonin mukaan koulu jätti Drew’n pulaan monen vuoden ajaksi. Kiusaaja ja moni tämän ystävä olivat jatkuvasti uhkailleet lyövänsä Drew’ta.

Äidin mielestä koulu ei tehnyt asialle mitään.

– Kun tuo poika seurasi Drew’ta pitkin käytävää uhkaillen häntä ja pilaillen hänen kustannuksellaan, koulu ei tehnyt mitään. Ei, vaikka tilanne kuvattiin videolle, Allison kirjoittaa.

Uhkailua tunneilla ja somessa

Opettajat tai muukaan henkilökunta eivät tehneet mitään, kun toiset oppilaat kertoivat, että kiusaaja uhkaili Drew’ta. Mitään ei tapahtunut, vaikka kiusaaja uhkaili Drew’ta sosiaalisessa mediassa, ääniviesteillä ja tekstareilla.

– Poika uhkaili Drew’ta yhä uudelleen ja uudelleen joka kerta, kun heillä oli yhteinen tunti eikä koulu ei tehnyt mitään.

Drew’lla ja kiusaajalla oli neljä yhteistä tuntia, eikä poika jättänyt tätä rauhaan.

– Koulu ei ole rankaissut tuota lasta kertaakaan siitä, että hän jatkoi Drew’n kiusaamista ja uhkailua

Lakkasi luottamasta aikuisiin

Koulussa Drew pelkäsi kävellä käytävillä, koska poika kavereineen pilkkasi ja uhkaili häntä.

– Hän lakkasi puhumasta aikuisille tästä, koska he eivät koskaan rankaisseet kiusaajaa, mikä vain pahensi tilannetta.

Allison kertoo lähettäneensä koululle pitkän sähköpostin lukuvuoden alussa ja pyytäneensä, että nämä tekisivät jotain asialle. Drew oli nimittäin kieltäytynyt puhumasta opettajille, koska hän tiesi, että se ei auttaisi häntä yhtään.

Ainoa koulun tarjoama ratkaisu oli, että Drew’n ja kiusaajan pitäisi sopia, että he eivät olisi toistensa kanssa tekemisissä. Allison oli järkyttynyt ja luopui toivosta, että koulu todella puuttuisi asiaan.

Kiusaaminen loppui kolmanteen lyöntiin

Eräänä päivänä bussissa poika jälleen uhkaili Drew’ta, heitti vitsejä hänen isästään ja uhkaili Drew’n 11-vuotiasta pikkuveljeä Jacksonia. Niinpä Drew löi kiusaajaa kolmesti.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Drew erotettiin viideksi päiväksi koulusta. Allisonin mukaan kiusaaja ja hänen kaverinsa jättivät sen jälkeen Drew'n rauhaan. Kiusaaja ei koulussa edes katsonut Drew’ta.

– Vanhempana minun pitäisi olla järkyttynyt siitä, että hän toimi noin väkivaltaisesti ja tuli erotetuksi, mutta en ole. En yhtään.

Lue myös:

    Uusimmat