Raivokas äiti kohtasi lapsensa kiusaajan – hermojen menettäminen tallentui videolle: "Koskepa poikaani vielä kerran..."

Kiusaajan kuvaama video osoittaa, miten hänen uhrinsa äiti uhkaili häntä kovasanaisesti.

Muiden muassa Daily Mail sekä The Sun kertovat brittiäidin kohdanneen poikansa kiusaajan lontoolaisen supermarketin ulkopuolella. Twitterissä jaetulla videolla näkee ja kuulee selkeästi äidin raivon.

Aluksi kiusaaja sanoo äidille, ettei tämä voi koskea häneen. Vimmainen äiti ottaa hattunsa pois, sitoo hiuksensa kiinni ja kysyy pojalta haastavasti, tietääkö lapsi, kuka hän on.

– Etkö? Olen [lapsen] äiti, pelkuri, nainen sanoo uhkailevaan sävyyn.

– En aio lopettaa sinun lähestymistäsi. Koskepa poikaani vielä kerran ja revin v*tun naamasi irti. Revin äitisi naaman irti, isäsi naaman irti, hän jatkaa.

Kovasanainen äiti varoittaa kiusaajaa koskemasta poikaansa vielä kerrankin tai tapahtuu karmeita.

– En koske, pojan kuulee sanovan videolla.

Somekansa tukee raivostunutta äitiä

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

London Streets -sivuston Twitterissä jakama video on tätä kirjoittaessa kerännyt yli 49 000 katselukertaa. Moni videota kommentoinut ymmärtää kiusatun lapsen äidin vihan. Vastaavaa raivoa ei syty aivan pienestä, eikä vanhemmista usein tunnu, että koulu tekee kaikkensa kiusaamisen estääkseen.

– Kun hän otti hattunsa pois ja sitoi hiuksensa kohdatakseen tämän pojan, tiesin tämän kiusaajan tehneen jotain todella pahaa. Jotkut lapset tarvitsevat kunnon shokin seuraukseksi teoistaan, eräs kommentoi.

– Kiusaajat ymmärtävät vain yhtä kieltä, toinen kirjoittaa.

Kaikilta ymmärrystä ei kuitenkaan heru. Selvän vähemmistön mielestä äidin olisi pitänyt kohdata kiusaaja aikuismaisen asiallisesti eikä sortua itse kiusaamaan.

– Luultavasti olisi parempi etsiä pojan koti ja käydä aikuismainen keskustelu siitä, mitä tapahtuu, eräs Twitter-käyttäjä kommentoi.

Kiusaamisesta kannattaa kertoa koululle

Suomen peruskouluissa kiusataan toistuvasti jopa yhtä lasta kymmenestä, kertoo Mannerheimin Lastensuojeluliitto verkkosivuillaan. Jos vanhempi saa tietää lastaan kiusattavan, hänen kannattaa ottaa yhteyttä opettajaan ja keskustella asiasta.

Kouluissa on olemassa toimintamallit, joilla kiusaamiseen voidaan puuttua. Yleensä kiusaamista lähdetään selvittämään kiusaajan ja uhrin tapaamisella. Molempien kanssa keskustellaan erikseen ja sitten yhdessä.

Vanhempien ja koulun yhteistyötä tarvitaan, jotta kiusaaminen varmasti loppuu. Vanhemman tulee tukea kiusattua lastaan ja rohkaista tätä puolustamaan henkistä ja ruumiillista koskemattomuuttaan

Lähteet: London Street/Twitter, Daily Mail, The Sun, MLL 1 & 2

Lue myös:

    Uusimmat