Lapsi kertoi koulussa olevansa kiitollinen kahdesta isästään – opettaja solvasi törkeästi: "Minua todella etoo se, että kiusaaja tässä tilanteessa on opettaja"

Opettaja lahjoitti munuaisensa tuntemattomalle miehelle nähtyään kuvan somessa 2:17
Tämä opettaja toimi poikkeuksellisen kauniisti: Lahjoitti munuaisensa tuntemattomalle miehelle nähtyään kuvan somessa

Sijaisopettaja saarnasi näkemyksiään miesparin kasvattamalle lapselle ja kertoi muun muassa, ettei lapsen perheessä "ole mitään, mistä pitäisi olla kiitollinen".

Sijaisopettaja Utahissa loukkasi oppilasta tavalla, joka johti opettajan erottamiseen. Viidesluokkalainen oli koulutehtävässä kertonut olevansa kiitollinen kahdesta isästään, jotka tulevat adoptoimaan hänet.

Opettajalle tämä kiitollisuus ei sopinut, kertoo Time.

Saarnasi lapsille näkemyksiään homoseksuaalisuudesta

Pojan koulutovereiden mukaan opettaja totesi "ei tuossa ole mitään, mistä pitäisi olla kiitollinen". Tämän jälkeen opettaja saarnasi lapsille näkemyksiään homoseksuaalisuudesta ja totesi esimerkiksi "jos kaksi miestä asuu yhdessä, se on syntiä".

Kolme nuorta luokassa pyysi opettajaa lopettamaan ja lopulta he hakivat paikalle rehtorin. Sijaisopettaja saateltiin ulos koulurakennuksesta.

"Se, mitä tämä opettaja teki, on täysin naurettavaa ja karmeaa"

Toinen mainituista isistä, Louis van Amstel, kiittelee paitsi poikaansa puolustaneita, myös koulun nopeaa reagointia.

– Se, mitä tämä opettaja teki, on täysin naurettavaa ja karmeaa. Olimme raivoissamme. On vuosi 2019 ja tämä on kunnallinen koulu, Louis kuvaa.

Louis kertoi tapauksesta sosiaalisessa mediassa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Isistään kiitollinen poika kertoi myöhemmin, ettei sanonut tilanteessa mitään, koska hänellä on takanaan jo kaksi pieleen mennyttä adoptiolupausta. Hän ei halunnut, että mikään voisi pilata tulevaa adoptiota.

– Tilanne todella satutti häntä. Tämä ihminen oikeasti satutti meitä, Louis kommentoi.

Miehen mukaan koulu on luvannut, ettei opettaja pääse enää opettamaan.

– Minua todella etoo se, että kiusaaja tässä tilanteessa on opettaja kunnallisessa koulussa, Louis kuvaili Facebookissa.

Koulu kiittelee oppilastovereiden reagointia

Koulun edustaja kommentoi, ettei voi keskustella yksittäisistä henkilöstön jäsenistä, mutta koulu on ryhtynyt asianmukaisiin toimiin. Edustaja myös kehui tyttöjä, jotka vaativat opettajaa lopettamaan homofobiset puheensa.

– Oppilastoverit näkivät tarpeen ja kykenivät antamaan tukea. On upeaa, että tytöt astuivat esiin, edustaja kiittelee.

Sijainen oli tullut kouluun työvoimaa vuokraavan yrityksen kautta. Myös tämä yritys kertoo ottavansa tapahtuneen vakavasti ja tutkivansa sitä.

Naapurit tulivat tueksi

Tilanne poiki myös jotakin hyvää. Louis kertoi Facebookissa, että naapurit olivat tapauksesta kuultuaan koristelleet heidän talonsa sydämin, joissa perhettä kehuttiin ja kannustettiin kauniisti!

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lähteet: Time.comFacebook

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja