Tyttö ajoi hiuksensa syöpäkampanjan vuoksi – koulutoverit haukkuivat rumaksi: "Häntä kiusattiin todella pahasti"

12-vuotias tyttö päätti osallistua hyväntekeväisyyskampanjaan ja ajoi pitkät hiuksensa pois. Koulutoverit kuitenkin pilkkasivat tyttöä hänen kaljunsa vuoksi. Tapauksesta uutisoi muun muassa brittilehti Daily Mail.

Australialainen 12-vuotias Kyarah Doyle päätti viime torstaina osallistua Leukeamia Foundation -järjestön World’s Greatest Shave- kampanjaan ajamalla päänsä kaljuksi. Tyttö keräsi hyväntekeväisyyteen satoja dollareita ajamalla pitkät tumman ruskeat kiharansa pois.

New South Walesista kotoisin oleva tyttö halusi kunnioittaa teollaan isoäitiään, joka selvisi syövästä.

Kyarahin äiti Jessica Smith kertoo Yahoo-sivustolle, että hän on erittäin ylpeä tyttärestään.

– Kyarah itse päätti leikata hiuksensa, neljän lapsen äiti Jessica kertoo.

Koululaiset haukkuivat rumaksi

Valitettavasti Kyarahin koulutoverit eivät suhtautuneet tytön tekoon samalla tavalla.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jessica kertoo, että kun Kyarah tuli koulusta kotiin seuraavana maanantaina, hän itki. Jessica sai kuulla, että muut oppilaat Inverell High School -koulun oppilaat olivat pilkanneet Kyarahia. Jotkut olivat haukkuneet häntä rumaksi ja nauraneet hänelle.

– Häntä kiusattiin todella pahasti. Hän on murtunut ja kokee tehneensä jotain väärää. Hän ajoi kauniit hiuksensa ja hänet otettiin silmätikuksi koulussa.

– Luulin, että tuon ikäiset oppilaat olisivat kypsempiä.

Kyarah järkyttyi niin pahasti, että ei mennyt seuraavana päivänä kouluun.

"Koulu ei tehnyt mitään"

Jessica on erittäin tuohtunut tyttärensä saamasta kohtelusta, ja hän kertoo olleensa yhteyksissä kouluun tapahtuneen tiimoilta.

Jessica ihmettelee, miksi koulu ei selittänyt oppilaille syytä, jonka vuoksi tyttö oli ajanut hiuksensa pois.

– Koulu ei tehnyt mitään asialle. Jos he olisivat tuoneet kampanjaa esille, ei häntä olisi kiusattu, Jessica pauhaa.

Jessica päätti kirjoittaa tapahtuneesta myös Facebookiin. Päivityksen oheen hän liitti kuvan iloisesti hymyilevästä kaljusta Kyarahista.

Koulun mukaan kiusaamista ei hyväksytä

Koulun ja New South Walesin opetusviranomaisten edustaja kertoo Yahoo 7 -sivustolle tiedotteessa, että koulun edustaja on keskustellut tytön äidin kanssa tapahtuneesta puhelimitse. Hän kertoo, että he ryhtyvät toimiin, mikäli väitteet osoitetaan todeksi.

Edustajan mukaan 7. luokkalaisille on jo kerrottu kampanjasta ja Kyarahin teosta koko vuosikurssin yhteisessä tapaamisessa.

– Kun oppilas palaa kouluun, hän saa tukea.

Edustajan mukaan Kyara ei kertonut koulun henkilökunnalle ilkeistä kommenteista. Hän jatkaa, että koulu kannustaa oppilaita kertomaan kiusaamisesta ja kiusaamistapauksiin puututaan.

– Kiusaamista ei täällä siedetä, hän kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat