Mainos

Pohjois-Savon juhannus: Ammuskelu, onnettomuuksia, tappeluita

Pohjois-Savon poliisi tutkii Sonkajärvellä puolenyön jälkeen tapahtunutta ammuskelua.

Poliisi sai ilmoituksen, että Lohirannan lomakylässä oli ammuttu käsiaseella ilmeisesti kaksi laukausta. Laukaukset eivät olleet osuneet kehenkään. Noin kello kahden aikoihin Nuottijärvellä Kajaanin poliisi pysäytti auton, jossa epäilty ampuja oli.

Pysäytetyssä autossa oli kaksi miestä ja lisäksi autosta löydettiin käsiase, jolla laukaukset oli todennäköisesti ammuttu.

Molemmat autossa olleet miehet otettiin kiinni ja heitä epäillään vaaran aiheuttamisesta ja ampuma-aserikoksesta.

– Motiiveista ei ole vielä mitään tietoa, kertoo komisario Jyrki Haapala Pohjois-Savon poliisilaitokselta. – Ketään kohti ei suoranaisesti ammuttu, mutta paikalla olleet ihmiset kokivat kuitenkin joutuneensa vaaraan. Tällä hetkellä muun muassa ampuma-aseen alkuperä on selvittelyn alla.

Poliisilla ei ole tarkkaa kuvaa, kuinka paljon ihmisiä Lohirannan lomakylässä oli ammuskeluhetkellä.

Pohjois-Savon poliisilla hengästyttävän kiireinen juhannus

Komisario Jyrki Haapalan mukaan lämmin juhannussää näkyy juhannusjuhlijoiden alkoholinkäytössä ja sitä kautta myös poliisin työtehtävissä. Pohjois-Savossa juhannus on ollut tähän asti sangen vilkasta.

– Rattijuopumuksia on ollut pilvin pimein, sanoo Haapala. – Lisäksi poliisia on työllistänyt pahoinpitelyjen suma niin kodeissa kuin yksityisillä paikoilla.

Myös vakavampia on tapahtunut Pohjois-Savossa illan ja yön aikana.

Rautalammilla valtatie 9:llä yksi ihminen kuoli rattijuopon kyydissä. Silminnäkijän mukaan auto oli ajanut erittäin kovaa vauhtia, kun sen kuljettaja menetti auton hallinnan. Auto pyöri useita kertoja ympäri keskellä tietä, mutta ei törmännyt muihin autoihin. Onnettomuudessa sai surmansa autossa ollut keski-ikäinen miesmatkustaja.

Kuopiossa puolestaan myöhään illalla moottoripyöräilijä ja kyydissä ollut matkustaja pakenivat poliisia. Moottoripyörä suistui lopulta ulos tieltä, törmäsi puuhun ja kummatkin henkilöt loukkaantuivat vakavasti.

Moottoripyörä oli varastettu ja kuljettajan epäillään olleen maistissa.

– Oli tuuria, etteivät molemmat menehtyneet, sillä kummallakin on vakavat vammat. Toistaiseksi on epäselvää, kuinka kuljettajana toiminut lopulta selviää. Hänen kypäränsä oli huonosti kiinnitetty ja irtosi pois päästä. Mies sai vakavan kallovamman, kertoo Haapala.

Pohjois-Savon poliisi ennustaa, että eilisillan ja yön tapahtumat ovat vain alkusoittoa juhannuksen juhlinnalle. Tänään juhannuspäivänä menon arvioidaan vain yltyvän.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.