Pohjois-Korean Kim Jong-un antoi Etelä-Korean presidentille lentokentällä aimo halauksen – "Haluan saavuttaa pysyvän rauhan"

Koreoiden johtajat tapasivat jälleen – tapaaminen käyntiin lämpimissä tunnelmissa 0:48

Koreoiden johtajat ovat tavanneet Pohjois-Korean Pjongjangissa. Edessä on jo kolmas tapaaminen kuluvan vuoden aikana.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-unin sekä Etelä-Korean presidentti Moon Jae-inin kolmipäiväinen tapaaminen alkoi lämpimissä tunnelmissa: johtajat halasivat toisiaan sekä vilkuttivat hymyillen Sunanin kansainvälisellä lentoasemalla.

Video: Yhtä hymyä! Näin lämpimissä tunnelmissa Koreioiden johtajat tapasivat

Myös kaksikon vaimot vaikuttivat lentokentällä silmin nähden ilahtuneilta jälleennäkemisestä.

Etelä-Korean lehdistön mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta Kim Jong-Unin aikakaudella, kun johtaja itse on saapunut lentokentälle tervehtimään saapuvia arvovieraita.

Myöhemmin päivällä kaksikko vilkutti myös hurraavalle kansalle auton kattoluukusta varsin iloisissa tunnelmissa.

"Haluan saavuttaa rauhan"

Tapaamisen keskeisimpiä puheenaiheita sanotaan olevan ekonominen yhteistyö, ydinaseriisunta sekä ylipäätään maiden välinen rauha. Moon Jae-in kertoi lähtiessään Twitterin välityksellä ajatuksiaan tulevasta tapaamisesta.

– Haluan saavuttaa rauhan. Ei mitään hätiköityä tai epävakaata, joka olisi ailahtelevainen maailman tilanteesta, vaan pysyvää ja kestävää rauhaa, joka on riippumaton maailman ilmapiiristä.

Vaikka Korean sodasta onkin aikaa jo 65 vuotta, ei virallista rauhansopimusta ole maiden välillä vieläkään saatu aikaiseksi. 

Lue myös:

    Uusimmat