Etelä-Korea jatkaa ilmasotaharjoituksiaan Yhdysvaltojen kanssa Pohjois-Korean ohjuslaukaisujen vuoksi

Video: Etelä-Korea vastasi Pohjois-Korean uhitteluun pudottamalla hävittäjistään ohjuksia Japaninmereen 1:02
Video: Etelä-Korea vastasi Pohjois-Korean uhitteluun pudottamalla hävittäjistään ohjuksia Japaninmereen

Etelä-Korean ilmavoimat kertoo jatkavansa ilmasotaharjoituksiaan Yhdysvaltojen kanssa. Harjoituksien jatkamisen syynä ovat ilmavoimien mukaan Pohjois-Korean tuoreet provokaatiot.

Käynnissä oleva Vigilant Storm -ilmasotaharjoitus on laajin maiden välillä tähän mennessä pidetty. Harjoituksen oli määrä päättyä huomenna.

Etelä-Korean asevoimien mukaan Pohjois-Korea on laukaissut tänään ainakin kolme ohjusta Japaninmereen. Japanin hallinto varoitti asukkaitaan ohjuksesta, jonka se uskoi lentävän maan ylitse kohti Tyyntämerta.

Maan pohjoisosissa asuville annettiin asian vuoksi varoitus hieman ennen aamukahdeksaa paikallista aikaa. Asukkaita kehotettiin pysymään sisätiloissa tai hakemaan suojaa.

Ohjus ei kuitenkaan lopulta lentänyt maan ylitse, vaan katosi Japaninmeren yllä. Myöhemmin Etelä-Korean asevoimat arvioi, että kyseessä oli mannertenvälinen ballistinen ohjus, jonka laukaisu epäonnistui.

Pohjois-Korea laukoi keskiviikkona ainakin 20 ohjusta

Eilen Etelä-Korean asevoimat kertoi pohjoisnaapurinsa laukaisseen ainakin 20 ohjusta sekä ampuneen tykistöllä satakunta ammusta maiden väliselle meriraja-alueelle.

Yksi keskiviikkoisista ohjuksista laskeutui lähelle Etelä-Korean aluevesiä, ja maa vastasi pohjoisnaapurinsa laukaisuihin ampumalla vuorostaan ohjuksia lähelle Pohjois-Korean aluevesiä.

Noin kuukausi sitten Pohjois-Korea ampui ohjuksen Japanin yli ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen. Myös tuolloin osassa Japania annettiin asukkaille varoituksia laukaisun vuoksi.

Pohjois-Korea sanoi myöhemmin, että kyseisessä laukaisussa sekä samoihin aikoihin tehdyissä useissa muissa ohjuskokeissa oli harjoiteltu taktisten ydinaseiden käyttöä. Taktisilla ydinaseilla tarkoitetaan taistelukentällä käytettäviä ydinaseita, joiden vaikutus on rajatumpi kuin strategisten ydinaseiden.

Pohjois-Korea on kritisoinut viime aikoina Yhdysvaltain ja Etelä-Korean keskinäisiä harjoituksia, joita Pohjois-Korea pitää valmistautumisena mahdollista hyökkäystä varten.

Yhdysvallat ja Etelä-Korea ovat sanoneet, että Pohjois-Korean viimeaikaiset ohjuskokeet voivat kulminoitua uuteen ydinasekokeeseen. Se olisi järjestyksessään Pohjois-Korean seitsemäs.

Lue myös:

    Uusimmat