Pitkään varjoissa ollut Lauri Markkanen pelasi loisto-ottelun – yli 20 pistettä Bullsin voitossa

Lauri Markkanen kertoo vaikeasta kaudestaan:"Tuntuu, että voisi tehdä enemmänkin" 2:45
Lauri Markkanen kertoi MTV Urheilulle vaikeasta kaudestaan: "Tuntuu, että voisi tehdä enemmänkin"

Lauri Markkanen nakutti pitkästä aikaa yli 20 pistettä ja oli huomattavasti aktiivisempi kuin edellisissä otteluissaan, kun Chicago Bulls nappasi harvinaisen voiton Minnesota Timberwolvesista viime yönä.

Yli 34 minuuttia parketilla viihtynyt Markkanen sai Bulls-pelaajista eniten peliaikaa koko ottelussa, kun joukkue kaatoi Timberwolvesin kotonaan lukemin 117–110. Suomalaislaiturin saldo oli komea 21 pistettä ja kuusi levypalloa.

Bullsin pelitavassa passiivisen kolmen pisteen heittäjän rooliin lukuisissa otteluissa tällä kaudella jäänyt Markkanen pääsi Wolvesia vastaan hienosti pelin ytimeen ja keräsi 14 pelitilanneheittonsa lisäksi myös kuusi vapaaheittoa.

Pelitilanneheitot upposivat 42,9 prosentin tarkkuudella, kun kuusi helähti sukan läpi, vapariviivalta 213-senttinen Markkanen ampui vain yhden ohilaukauksen. Kolmen pisteen heitoista osui neljä yhteensä kymmenestä yrityksestä.

Edellisen kerran Markkanen pussitti yli 20 pistettä 7. tammikuuta Dallas Mavericksia vastaan. Väliin mahtui kahdeksan ottelua laihemmalla pistesaldolla. Edellisessä pelissä Milwaukee Bucksia vastaan Markkanen jäi vain kahdeksaan pisteeseen.

Bullsin paras pistemies oli tuttuun tapaan takamies Zach LaVine, joka pussitti 25 pistettä. Suurin yllättäjä oli marginaaliseen rooliin Bullsissa jäänyt sentteri Cristiano Felicio, joka saldotti tupla-tuplan 12 pisteellään ja kymmenellä levyrillään.

Timberwolvesin tähtipelaaja Karl-Anthony Towns säkitti peräti 40 pistettä.

Lue myös:

    Uusimmat