Pippa Laukka poseeraa pelkissä alusvaatteissa ja nosti pöydälle vaietun aiheen: "Painovoima on fysikaalinen tosiasia"

7:27
Pippa Laukka paljasti Joonas Nordmanille, kuinka ihmisten käytös muuttuu, kun he kohtaavat julkkislääkärin ruokakaupassa

Lääkäri Pippa Laukka ottaa Instagramissa kantaa keski-ikäisten naisten ulkonäköpaineisiin ja toivoo keskustelua vaietusta aiheesta.

Myyrä-ohjelmassa parhaillaan nähtävä lääkäri Pippa Laukka nostaa Instagram-tilillään esiin vaietun puheenaiheen havainnollistavan esimerkin kera. Viime vuonna 50 vuotta täyttänyt Laukka julkaisi kuvan, jossa hän poseeraa pelkissä alusvaatteissa ja kertoo viime aikoina hämmästelleensä sitä, miksi keski-ikäisten naisten ulkonäköpaineista ei puhuta.

– Paljon puhutaan nuorten naisten ulkonäköpaineista, ja se on erittäin hyvä asia, että siitä puhutaan. Kuitenkin on myös niin, että ei se naiseus lopu siihen, kun vanhennutaan, pariudutaan tai saadaan lapsia. Omalla kohdallani voin jopa sanoa, että päinvastoin, siitä se matka omaan kehoon ja naiseuteen vasta alkaa, Laukka kirjoittaa ja tunnustaa, ettei iän väistämättä tuomien muutosten hyväksyminen ole aina helppoa.

– Painovoima on fysikaalinen tosiasia, maa vetää puoleensa, kroppa tuntuu, hmmm, erilaiselta. Se ei välttämättä ole hyvä tai huono asia, mutta muutos on väistämätöntä ja pelottavaa, hän tunnustaa.

Laukka itse on saanut sekä somessa että tiedotusvälineissä suitsutusta nuorekkaasta ulkonäöstään. Hänkään ei silti ole säästynyt ulkonäköpaineilta.

– Kyllä minullakin on ulkonäköpaineita, eikä julkisuus sitä yhtään helpota.

Kirjoituksessaan Laukka sanoo kaipaavansa enemmän puhetta siitä, kuinka upea vanheneva nainen on ja kertoo itse katsovansa ylöspäin naisia, jotka kantavat ylpeänä arpensa ja ikääntymisensä. Itse hän sanoo totuttelevansa kehossaan tapahtuviin muutoksiin.

– Totuttelu on välillä pinnallista kuten vaikkapa se, että en osta nakinkuorimekkoja kesäksi. Toisinaan totuttelu on sitä, että pohdin elämän rajallisuutta ja sitä mitä kaikkea oma keho on käynyt läpi ja mitä se vielä mahtaa kohdata, hän havainnollistaa a korostaa kuitenkin ikääntymisestä ja muutoksista huolimatta olevansa kiitollinen siitä, mihin kaikkeen hänen kehonsa yhä pystyy.

– Siitä nautin ja pidän kiinni ajatuksesta, että kukaan ei voi tulla sanomaan, mitä viisikymppinen voi ja saa tehdä tai miltä keski-ikäisen tulee näyttää.

Myös monet julkisuudesta tutut naiset riensivät kommentoimaan Laukan julkaisua ja kiittivät häntä siitä, että hän nosti aiheen esiin somessa.

– Kyllä! Niin tärkeitä ajatuksia Pippa, fysioterapeutti Piritta Hagman kommentoi.

– Todella tärkeä aihe. Kyllä sitä miettii ihan eri tavalla kroppaansa kuin kolmekymppisenä. Paineita ikävä kyllä on, laulaja Mira Luoti kirjoittaa.

– Upea nainen ja upea kroppa!! Todella tärkeä aihe, osui ja upposi! kehuu myös entinen aerobic-tähti Rita Niemi-Manninen.

Myös hän kirjoittaa huomanneensa, että nelikymppisenä moni asia on eri tavalla kuin 20-30-vuotiaana.

– On ymmärrettävä, että keho on muuttunut ja on pidettävä siitä todella huolta ja on myös hyväksyttävä elämän jättämiä jälkiä ja ymmärrettävä, että oma vartalo on kaunis juuri sellaisena kuin se on. Totta kai tavoitteet itselläkin välillä aivan omissa sfääreissään, mutta lempeyttä on tullut kehon suhteen ja se on vain hyvä asia, hän jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja