Pippa Laukalta riipaiseva kirjoitus syömishäiriöstä: "Mietin pitkään, julkaisenko tätä kuvaa"

13:23
Brittinuori sokeutui köyhän ruokavalion vuoksi – Pippa Laukka kertoo, mitkä ovat karmivimmat tapaukset Suomessa

Pitkään syömishäiriöstä kärsinyt Pippa Laukka muistuttaa Instagram-julkaisussaan, että vaikeat asiat eivät aina näy ulospäin.

Muun muassa Olet mitä syöt -ohjelmasta tuttu lääkäri Pippa Laukka julkaisi sunnuntaina hyvin henkilökohtaisen kirjoituksen Instagram-tilillään. Kirjoituksensa lisäksi Laukka julkaisi 1990-luvun alkupuolelta peräisin olevan valokuvan, mutta tunnustaa kirjoituksessaan pohtineensa kuvan julkaisemista.

– Mietin pitkään, julkaisenko tätä kuvaa. Ulospäin saatan olla kuin nukke, mutta näen siinä itseni ennen kaikkea hauraana ja sairaana, Laukka taustoittaa ja kertoo, että kuva on otettu 90-luvun alkupuolella sairaanhoitajakoulussa.

– Jo silloin tajusin, miten ristiriitaista on, että sairas sairaanhoitaja auttaa ja hoitaa sairaita potilaita, hän kirjoittaa viitaten syömishäiriöönsä.

Laukka on kertonut myös aiemmin julkisesti sairastuneensa nuorena anoreksiaan.

– Epävarmuutta peitin mallin töillä, jotta minusta nähtäisiin vain pinta, eikä kukaan olisi kiinnittänyt huomiota siihen, kuinka rikki olin sisältä, hän kirjoittaa nyt.

Lääkäri kertoo saaneensa hiljattain silloiselta opiskelukaveriltaan liikuttavan viestin, jossa tämä totesi Laukan olevan esimerkki siitä, kuinka vaikean nuoruuden jälkeen kaikki voi muuttua hyväksi ja mitä kaikkea ulkokuori voikaan kätkeä alleen. Opiskelukaveri toteaa, ettei nuorena osannut ajatella, että kaunis, hymyilevä ja fiksu ihminen voisi olla onneton.

Laukka itse pohtii nyt, että vaikeat vaihteet ovat johtaneet siihen, kuka hän on nykyisin.

– Nyt annan arvoa parikymppiselle minälleni, vaikka silloin en arvostanut itseäni ja kärsin itsetunto-ongelmista. Monista vaikeuksista huolimatta mä olen selvinnyt. Olen terve ja se jos mikä on parasta. Ja vielä lopuksi mutta ei vähäisimpänä: elämälle kiitos, että kohdallani se sai anoreksiasta huolimatta jatkua.

Laukka on aiemmin kertonut MTV Uutisille sairastuneensa syömishäiriöön 17-vuotiaana. Kamppailusyömisen kanssa jatku 17 vuoden ajan. Parannuttuaan hän kokee, että nyt on hänen vuoronsa auttaa muita.

– Minulla on lääkärin asiantuntemus, mutta myös kokemusasiantuntijuus siitä, että elämänhallinta ja syöminen ovat sekaisin. Ymmärrän, mitä pelkoja ja tunteita syömisen takana on, hän pohti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja