Mainos

Pimittikö Tesla tietoa kuolonkolarista? Keräsi samaan aikaan 1,5 miljardia dollaria sijoittajilta

Valmistaja kertoi kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta viranomaisille yhdeksän päivää onnettomuuden jälkeen.

Yhdysvaltalainen sähköautovalmistaja Tesla on ollut tapetilla viime perjantaista lähtien, kun julkisuuteen tuli tieto, että sen Autopilot-toiminnon osallisuutta kuolonkolariin tutkitaan.

Onnettomuus sattui Floridassa toukokuussa, kun Teslan Model S -mallia ohjastanut kuljettaja ajoi edellään kääntymässä olleen rekka-auton perään. Autopilot-toiminto oli aktiivisena, mutta se ei reagoinut esteeseen millään tavoin. Kuljettajan väitetään katselleen Harry Potter-elokuvaa ja antaneen auton huolehtia ajamisesta täysin.

Tesla on kertonut ilmoittaneensa viranomaisille yhdeksän päivää onnettomuuden jälkeen, vaikka myöntääkin itse saaneensa tiedon hyvin nopeasti.

Yhtiö ei kuitenkaan kertonut traagisesta onnettomuudesta julkisuuteen, vaan keräsi samaan aikaan sijoittajilta lähes 1,5 miljardia dollaria. Autopilot-toiminto on vielä testivaiheessa, vaikkakin kuluttajien saatavilla. Teslan katsotaan pimittäneen sijoittajilta tietoa vaikenemalla onnettomuudesta.

Teslan edustaja kertoi Reutersille, etteivät muutkaan valmistajat kerro yksityiskohtia kaikista onnettomuuksista, joihin heidän autonsa ovat joutuneet. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.