Pikkutakkeja, kadonneita valmentajia, kuivaharjoittelua, kiekkotennistä ja fläppitaulutilastoja – tässä värikkään SM-liigakauden erikoispalkinnot

SM-liigan runkosarja on saatu onnellisesti päätökseen. MTV Urheilu jakoi sen kunniaksi omat erikoispalkintonsa. 

Jarkko Nieminen Trophy:

Ben Blood ja Christian Heljanko, Tappara

Juhani Wallenius Trophy:

Ville Nieminen, Pelicans

Perustelut: Edesmennyt Juhani "Bruutta" Wallenius heitti vuonna 1990 Lukon valmentajana JypHT:tä vastaan vaihtoaiton oven jäälle, kun hän hermostui tuomarin toimintaan. 

– Vedin oven kiinni tavallista lujempaa. Ovi irtosi saranoilta ja putosi jäälle, Wallenius selitti.

Nieminen tyytyi heittämään jäälle pikkutakin, pyyhkeet ja pullot. Ensimmäisen vuoden päävalmentaja osoitti erinomaista välittämistä, koska hän ei osunut yhteenkään ihmiseen niin, että olisi tapahtunut henkilövaurioita. 

Urbaanilegenda kertoo miehestä, joka suuttui niin harkitusti, että otti kännykästi sim-kortin ennen sen heittämistä seinään. Nieminen ei tiettävästi riisunut takistaan ensin kalvosinnappeja. 

Kadonneen valmentajan muistopalkinto:

Ari-Pekka Selin, –

Valmentaja Selinistä ei ole kuulunut pihahdustakaan sen jälkeen, kun hän sai HIFK:sta potkut. Selinin kommentteja ei ole näkynyt medioissa. Huhuu, missä olet, Atu! Olemme yrittäneet tavoittaa sinua matkapuhelimella, lankapuhelimella, sähköpostilla, telefaksilla, kirjeellä, kirjekyyhkyllä, huutamalla, savumerkeillä ja lähettämällä Kevin Costnerin perään. 

Selin putkahtanee jäniksenkolostaan viimeistään silloin, kun hänen ja Porin Ässien välinen valmentajasopimus julkistetaan. 

Hot Wheels Trophy:

Kaapo Kakko, TPS

Tätä nykyä NHL:ssä loistavasti pelaava Mikko Rantanen sai teinivuosinaan TPS:n vanhemmilta pelaajilta lempinimen Hot Wheels, leikkiautosarjan mukaan. Kaapo Kakko rikkoi Aleksander Barkovin U18-pelaajien ennätyksen, joten hänelle voi antaa hyvin lempinimeksi Hot Wheels 2. 

Bingo-palkinto: 

JYPin joukkue

JYP on SM-liigan vanhin joukkue 31,66 vuoden keski-iällään. Varmuuden vakuudeksi JYP otti kesken kauden valmentajaksi 36-vuotiaan Lauri Merikiven tilalle 55-vuotiaan Risto Dufvan

MTV Urheilu lähettää Jyväskylään bingolappuja päivien piristeeksi, koska keväällä voi tulla aika muuten pitkäksi.  

Kuivaharjoittelijan palkinto:

Vadim Pereskokov, Jukurit

KooKoon riveissä pistepörssin voittanut Malte Strömwall sai pelikiellon itsetyydytysliikkeestä, mutta urheilun oikeusturvalautakunta totesi sen vääräksi tulkinnaksi. 

Hän ei siis tätä palkintoa saa, koska ruotsalainen pokkaa kauden päätöstilaisuudessa riittävästi kiiltävää muutenkin. Vuoden Kuivaharjoittelijan palkinto menee Jukurien Vadim Pereskokoville, joka sai säädyttömästä eleestään yhden ottelun pelikiellon. 

Vuoden Tilastoguru:

Pasi Kaukoranta, Ässät

Ässien loppukauden valmentaja Pasi Kaukoranta piti viimeisen kotipelin jälkeen huikean esitelmän, joka piirtyy liigahistoriaan yhtenä komeimmista ulostuloista.  

Hän kertoi fläppitaulua apuna käyttäen, että vanhan valmentajan (Mikael Kotkaniemi) aikana Ässät otti 0,75 pistettä ottelua kohti. Seuraavissa 18 ottelussa Ässät sai 1,22 pistettä ottelua kohti. 

Kaukorannan mukaan sen jälkeen tapahtui sellainen ihme, että päävastustajat voittivat myös pelejä. Ässät alkoi myydä pelejä, kun tilanne oli menetetty. 

Vastustajien täysin poikkeuksellinen voittohuuma vesitti siis Ässien kauden. MTV Urheilu esittää pahoittelunsa, koska ilman tätä vääryyttä porilaiset jatkaisivat kauttaan pudotuspeleissä. 

Vuoden Anarkistimaskotti:

Myrsky, JYP

JYPin Myrsky-maskotin väitettiin käyttäytyneen asiattomasti Jukureiden kannattajia kohtaan. Keskisormea oli näytetty ja takapuoltakin vilautettu. 

Maskotin homma on sen verran raskas, ettei demonien pääseminen esiin ole mikään ihme. Pitkä kesäloma tulee hänellekin tarpeeseen. 

Roskaposti Trophy:

Jukka Rautakorpi, Tappara

Tapparan valmentaja Jukka Rautakorpi jyrisi Vaasan Sportia vastaan pelatun ottelun jälkeen, että tilanteita tarkastellaan SM-liigan lähettämissä sähköpostiviesteissä vielä monta päivää otteluiden jälkeen

MTV Urheilu muistaa Rautakorpea erikoispalkinnolla ja lähettää perään upouuden roskapostisuodattimen, jolla saa kammettua SM-liigan lähettämät mailit samaan lokeroon nigerialaiskirjeiden ja erektiolääkemainosten kanssa. 

Vuoden penkkiurheilijapalkinto: 

Rauman Lukon kannattajat

Rauman Lukon kannattajien vieraspelireissu Kouvolaan päättyi siihen, että raumalaiset repivät Kouvolan hallin penkkejä irti. Ei lisäperusteluja. 

Alla olevalla videolla raportti SM-liigan päätöskierroksesta. 


Lue myös:

    Uusimmat