SM-liigan kurinpitoelin tulkitsi itsetyydytysliikkeeksi – oikeusturvalautakunta kumosi pisteruiskun pelikiellon: "Hänen nimensä tahrattiin aiheettomasti"

30:36
Videolla torstain Tulosruutu.

Urheilun oikeusturvalautakunta kumosi SM-liigaseura KooKoon Malte Strömwallin joulukuussa saaman pelikiellon. Strömvall tuomittiin yhden ottelun pannaan eleestä, joka tulkittiin itsetyydytysliikkeeksi. 

Liigan kurinpitoelin puuttui Strömwallin tekoon 21. joulukuuta pelatussa Pelicans-ottelussa. Linjatuomari tulkitsi avauserässä, että hyökkääjä simuloi itsetyydytystä. Strömwall sai ulosajon ja myöhemmin yhden ottelun pelikiellon. 

KooKoo ei tyytynyt ratkaisuun, vaan valitti urheilun oikeusturvalautakuntaan. 

– Minut ymmärrettiin täysin väärin. Heilutin kättäni vain, koska siihen huidottiin. En ikinä tekisi mitään sellaista, mistä minua syytetään, Strömwall kommentoi KooKoon verkkosivuilla

KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen oli tyytyväinen ratkaisuun ja toivoi, että SM-liiga ja kurinpito tarkastelisivat toimintaansa kriittisesti. 

– Ulosajo perustui yhden linjatuomarin olettamukseen, ja SM-liigan kurinpito asettui tukemaan tätä näkemystä. Koimme, että meidän täytyy puolustaa pelaajaamme ja sen vuoksi valitimme urheilun oikeusturvalautakuntaan, Kultanen sanoi. 

Kultanen ei pitänyt siitä, että joukkueen tehokkain pelaaja oli kriittisillä hetkillä viisi erää pois pelistä. 

– Pelaaja lynkattiin ja hänen nimensä tahrattiin aiheettomasti. En väitä, että olisimme nyt erilaisessa tilanteessa sarjataulukossa, mutta joka tapauksessa se oli tuomarilta ja kurinpidolta iso virhe.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja