Piirakanrypytystä ja roolipelimatkoja – tältä näyttää naistenpäivä 2013!

Voisitko viettää perjantain karjalanpiirakoita rypyttäen, Bollywood-tanssia harjoitellen tai roolipelimatkailemalla Absurdanistanissa? Tätä kaikkea tapahtuu kansainvälisenä naistenpäivänä 8. maaliskuuta 2013.

Kansainvälinen naistenpäivä tanssien

Kansainvälistä naistenpäivää juhlitaan kulttuurikeskus Caisassa Helsingissä tanssin merkeissä. Caisassa voi kokeilla erilaisissa työpajoissa Bollywood-, afro- ja meksikolaista tanssia, huivistailausta, henna- ja maustetatuointeja ja hierontaa ja käsienhoitoja. Ilmoittautumiset työpajoihin paikan päällä.

Tapahtuma kestää klo 12.00–21.00 ja se järjestetään Caisassa Helsingissä osoitteessa Mikonkatu 17 C / Vuorikatu 14. Lisää tietoa naistenpäivän tapahtumasta Caisan sivuilta!

Marssi äitiyskuolemia vastaan

Suomen RFSU pureutuu tärkeään asiaan, äitiyskuolleisuuteen ja järjestää ensimmäistä kertaa Suomessa Vaunumarssin, joka toteutuu Helsingissä kansainvälisenä naistenpäivänä 8. maaliskuuta. Vaunumarssilla halutaan herättää keskustelua äitiyskuolleisuudesta, jonka vähentäminen on yksi YK:n vuosituhattavoitteista.

Marssi lähtee Espan lavalta Esplanadin puistosta klo 12.00. Mukaan halutaan kannustaa vaunuilla tai ilman kaikki ne, jotka kokevat asian tärkeäksi. Suomen ensimmäisen Vaunumarssin juontaa Kristiina Komulainen. Tapahtuman lisätiedot löytyvät Facebookista.

Nykytaidetta naisen eurolla

Naistenpäivänä nykytaiteenmuseo Kiasmaan pääsee naisten euroilla: lipun hinta on normaalin 10 euron sijaan kaikille 8 euroa.

Kiasman naistenpäivätapahtuman ohjelmasta löytyy tekemistä ja kokemista sekä nykytaidetta vähemmän tunteville että taiteen suurkuluttajille. Päivän avaa klo 17.00 Paleface, ja luvassa on muun muassa piirakanrypytystä marttojen johdolla ja voimasanatyöpaja.

Lisää tietoa Kiasman naistenpäivän ohjelmasta täältä!

Seminaareja, luentoja ja elokuvailta

YK:n tasa-arvojärjestö UN Women on maailman johtava naisten ja tyttöjen puolestapuhuja. UN Womenin sivuilta löytyvä tapahtumakalenteri tarjoaa naistenpäivän menoja ympäri Suomen, muun muassa näitä on luvassa:

Turku: Perinteinen naistenpäivän seminaari, teemana Elämä friikkinä. Ohjelmassa muun muassa Turun Naispoliisilaulajien musiikkiesitys.

Helsinki: Naistenpäivän juhla Helsingin yliopistolla, teemana naisiin kohdistuva väkivalta.

Tampere: Naistenpäivän elokuvailta. Luvassa elävää musiikkia, elokuvia ja keskustelua. Ohjelmistossa esimerkiksi UN Womenin tuottama neljän lyhytelokuvan sarjan, joka juhlistaa naisten voimaa, luovuutta ja rohkeutta.

Elämysmatka seksuaalioikeuksien Absurdistaniin

Kansallisteatterin Lavaklubilla Helsingin Töölössä vedotaan Amnestyn toimesta naisten ja tyttöjen seksuaalioikeuksien puolesta ja juhlitaan naistenpäivää! Samalla voi osallistua roolipeliin ja eläytyä tilanteisiin, joissa seksuaalioikeudet eivät toteudu tai niitä rajoitetaan.

Elämysmatkalle osallistuvat myös kirjailija Elina Hirvonen, Ryhmäteatterin Huorasadusta tutut näyttelijät ja feministinen kabareeyhtye Kitkerät Neitsyet.

Lisää naisista:


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja