Mainos

Pieni ylipaine on renkaille hyväksi

Rengaspaineet tulisi tarkistaa kerran kuussa ja säätää kuormitukseen sopivalle tasolle. Pieni ylipaine vähentää ajomukavuutta, mutta pidentää renkaiden käyttöikää.

Ilmanpaineisiin kannattaa kiinnittää huomiota etenkin silloin, kun edessä on pitkä ajomatka täyteen lastatulla autolla.

– Paineen saaminen oikealle kohdalle matkaa varten on monille ajankohtaista kesällä, kun edessä on pidempiä ajoja vaikkapa mökille suunnattaessa. Kun kuormitus tai matka kasvaa, kannattaa painetta nostaa paljonkin. Näin renkaan rakenteeseen kohdistuva rasitus vähenee ja kuluminen hidastuu, sanoo Nokian Renkaiden teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri.

Ylipainetta arastellaan usein enemmän kuin alipainetta, vaikka pieni ylipaine olisi renkaille hyväksi. Autonvalmistajien suosittelemat paineet on usein mietitty ensisijaisesti ajomukavuuden kannalta.

Rengaspaineen nosto laskee hieman ajomukavuutta, mutta tuo useita hyötyjä.

– Kun painetta nostetaan autonvalmistajan suosituksista, rengas kovenee ja joustaa vähemmän. Mitä vähemmän rengas joustaa, sitä vähemmän se kerää lämpöä rakenteeseensa ja kestää pidempään.

– Tarkkaa nyrkkisääntöä ihanteelliseen ylipaineeseen ei ole, vaan se on hyvin tapaus- ja autokohtaista. 0,2 barin paineen nosto ei varmasti haittaa ollenkaan, ja sillä saavutetaan jo etuja.

Ylipaineen myötä myös renkaan vierintävastus pienenee, jolloin bensankulutus laskee. Kovemman renkaan myötä myös ajokäytös on vakaampaa.

---

Mitä ihmettä: Datsun sai päälleen tervaa ja höyheniä!

1:50


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.