Pfizeriltä uutta tietoa koronarokotteestaan: tehoaakin jopa 95-prosenttisesti

Milloin Pfizerin hehkutettu rokote saadaan Suomeen? 1:10
Katso video: Rokoteasiantuntija on innostunut Pfizerin rokotteesta – tällä aikataululla se voidaan saa käyttöön Suomessa.

Lääkeyhtiö Pfizer kertoo lopullisten tutkimusten osoittavan, että sen kehittämän covid-19-rokotteen teho on 95 prosenttia.

Yhtiön mukaan rokotteella ei ollut vakavia sivuvaikutuksia. Yhtiö aikoo hakea Yhdysvaltain terveysviranomaisilta poikkeuslupaa rokotteen laajamittaista käyttöä varten.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan kokeessa oli mukana yhteensä noin 44  000 ihmistä. Bloombergin mukaan tutkimusaineisto osoittaa, että kokeessa mukana olleista ihmisistä 170 sai koronatartunnan.

Tartunnan saaneista kahdeksan koehenkilöä oli saanut rokotteen, kun taas 162 ihmistä oli saanut valerokotuksen. Rokote myös ehkäisi vakavien oireiden kehittymisen taudin aikana.

Rokotteen teho yli 65-vuotiaiden kohdalla on lääkeyhtiön mukaan yli 94 prosenttia. Rokote syntyi Pfizerin ja lääkeyhtiö Biontechin yhteistyönä. Pfizer tiedotti viime viikolla, että rokotteen teho oli alustavien tutkimusten mukaan yli 90 prosenttia

Lue myös:

    Uusimmat