Pfizerin koronarokotetestissä uskomattomia tuloksia: Jopa 90 prosenttia testatuista sai apua rokotteesta

Lääkeyhtiöt käyvät kovaa kilpailua siitä, kuka onnistuu ensimmäinen luomaan toimivan koronarokotteen. Pfizerin ja BioNTechin koronarokotteesta saadut ensimmäiset tulokset ovat hyvinkin lupaavia.

Lääkeyhtiö Pfizer on valmistanut koronarokotettu yhdessä BioNTech-yhtiön kanssa. Pfizer julkaisi maanantaina ensimmäisiä tuloksia rokotteesta, ja ne ovat paljon parempia ja tehokkaampia, kuin useimmat asiantuntijat ovat osanneet haaveillakaan.

Yhtiön mukaan rokote on toiminut jopa 90 prosenttiin kokeeseen osallistuneista. Lisäksi siinä ei ole yhtiön mukaan havaittu vakavia haittavaikutuksia.

"Mahtava päivä tieteelle ja ihmisyydelle"

Sääntelyviranomaiset ovat aiemmin sanoneet, että he voivat hyväksyä rokotteen, joka tehoaa 50 prosenttiin sen saaneista ihmisistä.

– Tämä on mahtava päivä tieteelle ja ihmisyydelle, Pfizerin toimitusjohtaja tohtori Albert Bourlan sanoo.

– Ensimmäiset tulokset kolmannen vaiheen koronarokotetutkimuksestamme antavat alustavasti todisteita siitä, että rokotteemme voi ehkäistä koronavirusta.

Bourlan sanoo, että rokotekehitys on edennyt juuri oikeaan aikaan, sillä maailma todella tarvitsee rokotetta, kun joka paikassa lyödään jatkuvasti surullisia ennätyksiä muun muassa koronatartuntojen määrässä.

Tutkimus jatkuu vielä, joten sen tuloksetkin saattavat vielä muuttua. Tämän hetkiset tulokset kuitenkin ovat saaneet päättäjät innostumaan siitä, että koronapandemia voidaan ehkä viimeinkin saada selätettyä.

The Guardianin mukaan tarkempia tuloksia on odotettavissa muutaman viikon sisällä ja ensimmäiset rokotteet voitaisiin mahdollisesti pistää ihmisille jo tämän vuoden loppuun mennessä.

Lue myös:

    Uusimmat