Petteri Orpo jatkaa viidennelle kaudelle kokoomuksen puheenjohtajana – tätä menestys on vaatinut

Pääministeri Petteri Orpo kukitettiin lauantaina jatkamaan kokoomuksen puheenjohtajana seuraavan kaksivuotiskauden. Se on hänen viides kautensa puheenjohtajana. Orpolla ei ollut vastaehdokkaita puoluekokouksessa. Hän on johtanut kokoomusta vuodesta 2016 lähtien.

Orpo painotti puolueen johtamisen olevan ennen kaikkea vaalien välisten aikojen johtamista, mikä on hänen mukaansa kovaa ja arkista työtä.

– Eivät nämä asiat itsestään tapahdu, ei puolue ole ajelehtiva laiva, joka vain ajelehtii suotuisissa tuulissa kohti seuraavia vaaleja, hän sanoi.

Kokoomus on Orpon johdolla voittanut kuudet vaalit peräkkäin. Onnistuminen on puheenjohtajan mukaan vaatinut johtamista, valintoja ja kykyä selvitä kriiseistä eteenpäin. Työ ei ole koskaan valmis.

– Esimerkiksi eurovaalien jälkeisenä aamuna perhe ihmetteli, mitä sinä siellä varhain aamulla kirjoittelet, etkö voisi levätä. Minä kirjoitin ajatuksiani siitä, mitä tehdään seuraavaksi, miten mennään eteenpäin.

Sitä kokoomuksen tulevaa politiikan suuntaa hän linjaa puoluekokousväelle puheessaan iltapäivällä.

Kokoomuksen puoluekokous jatkuu Tampereella sunnuntaihin asti.

Tampere-talossa järjestettävään puoluekokoukseen odotetaan lähes 1  400 osallistujaa, joista noin 850 on äänivaltaista edustajaa.

 


 

Lue myös:

    Uusimmat