Näin seuraat politiikan superviikonloppua MTV Uutisissa

Kesäkuun puolivälissä vietettiin politiikan superviikonloppua.

RKP valitsi uuden puheenjohtajan sunnuntaina. Kokoomus ja keskusta valitsivat lauantaina puoluekokouksissaan seuraavan kauden puheenjohtajat.

MTV Uutiset seurasi puoluekokouksia paikan päältä koko viikonlopun ajan. Tästä jutusta näet kattavasti mitä ja milloin tapahtuu.

Sunnuntai

Noin kello 14 kuulimme suorana keskustan uuden puheenjohtajan linjapuheen ja heti perään MTV Uutisten arvion siitä.

RKP:n uusi puheenjohtaja on Anders Adlercreutz, joka päihitti eduskuntaryhmän puheenjohtajan Otto Anderssonin äänin 183–84. Näytimme suorana uuden puheenjohtajan haastattelun ja tiedotustilaisuuden.

Ennakkosuosikkina pidetty eurooppa- ja omistajaohjausministeri Adlercreutz sanoi lauantaina haluavansa, että RKP:stä tulee rohkeampi puolue, joka aina asettuu populismia ja polarisaatiota vastaan. 

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Andersson sanoi, että RKP:n tulee olla Suomen johtava liberaali puolue, joka aina edustaa avointa, pohjoismaista ja kansainvälistä Suomea. 

Lauantai

Antti Kaikkonen valittiin lauantaina keskustan uudeksi puheenjohtajaksi. Kaikkonen voitti puoluekokouksessa pidetyssä äänestyksessä kansanedustaja Tuomas Kettusen äänin 1368–308.

Pääministeri Petteri Orpo valittiin lauantaina jatkamaan kokoomuksen puheenjohtajana seuraavat kaksi vuotta. Hänellä ei ollut vastaehdokkaita puoluekokouksessa. Orpo on johtanut kokoomusta kahdeksan vuotta, vuodesta 2016 lähtien.

Orpon mukaan kokoomuksen ehdokas Suomen seuraavaksi EU-komissaariksi on europarlamentaarikko Henna Virkkunen.

Lue myös:

    Uusimmat