Petri Nygård tuliseen kastikebisnekseen – "tää on vasta alkua!"

Suomiräppiä estoitta suoltava ja suurtalouskokin koulutuksen saanut Petri Nygård on saanut omat chilikastikkeensa, jotka kuumottavat naga jolokian, tabascon ja habaneron voimalla. Artisti kertoo kuumasta rakkaussuhteestaan suuta polttelevaan ja hikoiluttavan kuumaan chiliin.

Murhaavan tulinen, tulisuus 9/10, törkeen hot! Näin luonnehditaan Petri Nygårdin nimikkochilikastiketta, jonka kyljessä artistia esittävä hahmo sylkee tulta hiki valuen. Nygårdilla on myös ”ei niin hot” chilikastike, jossa on habaneroa, mangoa ja valkosipulia. Nygård kehitti kastikkeet yhteistyössä chilituotteista tutun Poppamiehen kanssa.

Petri Nygård, miksi lähdit mukaan chilikastikebisnekseen?

– No miksi ei? Kaikkea pitää olla. Mää rakastan chilikastikkeita niin totta kai, olisi kai eriasia jos lähtisin mukaan maksalaatikko tai rusinapullabisnekseen koska vihaan niitä!! Mää haluun tehä kaikkee muutakin, enkä pelkästää vaa musaa. Kaikki artistit eivät pysty, vaikka ne haluis tehä muutakin, mutta mää voin tehä mitä vaa. Tää on vasta alkua! kiireinen artisti vastailee sähköpostitse.

Tästä artistin chilihimo lähti

Rakkaus chiliin syntyi tulisten ruokakulttuurien myötä, jota kautta hän innostui testaamaan yhä tulisempia chilejä.

– Suurtalouskokkikoulun käyneenä ja isona kulinaristina sekä nautiskelijana oon aina tykännyt mexicolaisesta ja thaimaalaisesta ruuasta ja sitä kautta on tullut syötyy tulisempia. Sitä kautta löysin chilisoossit. Mä luulen että aika monet chilisoosi-harrastajat käy läpi saman kaavan eli eka aloitellaan miedoista ja sitten testataan, missä se raja tulee.

– Mulla raja tuli vastaa ULTRA DEATH nimisessä soosissa missä on yli miljoona scovillee, mikä on kyllä v**usti ja ihan liikaa mulle… Artisti kirjoittaa omintakeiseen tyyliinsä.

Näillä eväillä hurmataan Petri Nygård

Petri Nygårdin mielestä chili sopii ihan kaikkeen lihasta kasviksiin, hedelmistä karkkeihin ja suklaasta vodkaan. Vain mielikuvitus on rajana siinä, mihin kaikkeen chiliä viitsii kokeilla. Omia kastikkeitaan mies syö joka päivä.

– EINIIN HOTTI -soossi on mulle päivittäiseen käyttöön pöytämauste niinku läpällä Tabascon korvike. Se on unelma mun mielestä täydellisesti kanalle, kun se on vähän mangomakeahko, mutta kyllä sitäkin voi laittaa mihin vaan. Ja sitten kun haluu hikoilla ja vähä enemmän potkua ja asennetta, niin sitte TÖRKEEN HOTTII –soossii, jota syön pizzan, tacojen, bolognesekastikkeen, tomaattikeiton ja munakkaan kanssa. Nää oli vaa helpot esimerkit, niinku sanoin, noi sopii iha mihin vaan!

– Tulisempi soossi yllättää monet, jotka luulee pystyvänsä syömään tulista. Sitten taas vastapainona tottuneelle tosi tulisen syöjälle sekin on liian vaisua, vaikka se on Poppamies-asteikoilla kuitenkin 9/10! Oon saanu tosi hyvää palautetta varsinkin miedommasta kastikkeesta. Se on hyvä kastike aloittaa ja kokeilla.

Petri Nygårdilla on herkullisen kuuloinen ruokavinkki: uunilohen kanssa smetanaa, jonka sekaan on laitettu hiukan Törkeen Hotti -soossia. Voisi kuvitella, että tällä reseptillä on helppo hurmata ruokaseura, mutta millaisella ruoalla hurmataan Petri Nygård?

– Haha, mut on helppo hurmata ruualla. Mun lempiruoka on ruoka, kuhan sitäo tarpeexi ja hyvin maustettu. Ja punaviinii kylkee, niin mää oon VALMIS!!!!!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja