Peruutusvaihde puuttuu, mutta kauppa käy: Ferrarin hyperhybridi myyty loppuun jo ennen hinnan julkistamista

Ferrarin uusi superhybridi on nimeltään SF90 Stradale 1:36
Ferrari SF90 Stradale on historian tehokkain maranellolainen.

Ferrari julkisti toukokuun lopussa SF90 Stradale -hyperauton, joka on tiettävästi jo myyty loppuun.

Kansainvälisen autolehdistön mukaan SF90 Stradale myytiin loppuun lähes saman tien jo ennen hinnan julkistamista. Auton hinnaksi on arvioitu noin miljoona euroa.

Tosin Ferrarin mukaan nyt ei ole kyse rajoitetun valmistusmäärän autosta, vaan SF90 Stradalea valmistetaan 4–5 vuotta.

SF90 Stradale on ladattava hybridi: voimalinjassa on Ferrarin katuauton kaikkien aikojen tehokkain V8-turbomoottori ja kolme sähkömoottoria, joista kaksi on edessä ja yksi takana.

Bensiinimoottorin teho on 780 hevosvoimaa ja sähkömoottorien yhteisteho 220 hevosvoimaa, joten Ferrari ilmoittaa yhteistehoksi tuhat hevosvoimaa. Auto on nelivetoinen.

Toimintamatka sähköllä on 25 kilometriä, ja tuolloin huippunopeus jää 135 kilometriin tunnissa. Bensiinimoottorilla huippunopeus on 340 kilometriä tunnissa. Nollasta sataan SF90 Stradalen luvataan kiihtyvän 2,5 sekunnissa ja kahteensataan 6,7 sekunnissa.

Autossa on kahdeksanportainen kaksoiskytkinvaihteisto, josta on painon säästämiseksi jätetty peruutusvaihde pois. Autoa voi peruuttaa vain sähkömoottorien voimalla. Sähkömoottoreista ja ajoakusta huolimatta SF90 Stradalen paino on saatu puristettua alle 1,6 tonniin.

Auton mallinimen SF90 tulee Scuderia Ferrarista, merkin kilpatallista, joka täyttää 90 vuotta. Stradale tulee italian kielen tietä tai katua tarkoittavasta strada-sanasta.

Lue myös:

    Uusimmat