Koenigsegg esitteli 2,5 miljoonan euron Jeskon kaksi viikkoa sitten – 125 ostajaa lyöneet rahat tiskiin, koko tuotanto loppuunmyyty

1:23
Ford GT oli Helsingin Auto 2018 -näyttelyn helmi.

Jos suunnittelit uuden Koenigsegg Jesko -hyperauton ostamista, niin meillä on sinulle ikäviä uutisia kerrottavana. Ei olisi kannattanut jäädä jahkailemaan, sillä kaikki meni jo.

Ruotsalainen hyperautovalmistaja Koenigsegg esitteli Geneven autonäyttelyssä leuatloksauttavan nopean Jeskon.

Jopa 1 600 hevosvoimaa tarjoileva viisilitrainen V8 avittaa Jeskon yli 480 kilometrin tuntinopeuteen, kunhan vain suoraa riittää.

Auton ensiesittelystä on kulunut vasta kaksi viikkoa, mutta siitä huolimatta kaikki autot on jo myyty. Autoa tullaan valmistamaan 125 kappaletta, ja jokainen niistä kustantaa vähintään 2,5 miljoonaa euroa.

Tuotanto käynnistyy Ängelholmissa vuoden 2020 lopulla. Autoja valmistuu arviolta yksi viikossa.

Asiakas saa valita, haluaako Jeskonsa rata-ajoon vai yksinkertaisesti suurimpaan mahdolliseen huippunopeuteen optimoituna. Kummatkin versiot ovat katulaillisia.

Jesko on saanut hieman erikoiselta kuulostavan nimensä yhtiön perustajan ja toimitusjohtajan Christian von Koenigseggin isältä Jesko von Koenigseggiltä.

– Jesko perii Agera RS:n viitan äärimmäisenä katulaillisena mega-autona, joka on suunniteltu tarjoamaan optimaalista suorituskykyä rataolosuhteissa, Koenigsegg kertoi Genevessä.

Lähde: Koenigsegg

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja