Personal trainer väittää kenkiä turhiksi – treenaa itse ilman jalkineita: "Ihmisiä ei ole luotu käyttämään kenkiä"

Aynsley Lynam uskoo, ettei ihmistä ole "luotu käyttämään kenkiä". 

Aynsley Lynam, 24, uskoo paljaiden jalkojen voimaan. Aynsley haluaakin nyt kannustaa muita brittejä hylkäämänä kenkänsä. kertoo Daily Mail.

Ei enää kipuja, kiitos kengättömyyden?

Aynsley itse luopui kengistä katsottuaan YouTube-videoita, joilla kengättömyyden hyötyjä hehkutettiin. Aynsley oli aiemmin kärsinyt jalkakivuista ja kireistä lihaksista. Nyt mies kokee olevansa paremmassa kunnossa, ja hän kärsii vain "minimaalisista kivuista".

– Ihmisiä ei ole luotu käyttämään kenkiä. Paljain jaloin käveleminen rasittaa paljon vähemmän polvia, nilkkoja, reisilihaksia ja alaselkää, Aynsley uskoo.

Kannattajat uskovat terveyshyötyihin

Miehen mukaan myös ryhti paranee ja tarkkaavaisuus lisääntyy, sillä paljain jaloin ei voi astua mihin tahansa. Samaa mieltä ovat muut kengättömyyden kannattajat, jotka tosin yleensä perustavat havaintonsa vain omaan kokemukseensa.

Libertyn yliopiston biologian professori L. Daniel Howell on kuitenkin kirjoittanut aiheesta kirjan, jossa väittää, että kenkien jättäminen hyllyyn voi korjata virheasentoja, lisätä jalkojen voimaa ja joustavuutta sekä ehkäistä sienitulehduksia. Mies on myös yhdysvaltalaisen paljaiden jalkojen ilosanomaa kannattavan Society For Barefoot Living -järjestön jäsen.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Saanut paljain jaloin vain muutamia pieniä vammoja

Kengistä luovuttuaan Aynsley on saanut jalkoihinsa muutaman pienen haavan. Hän uskoo tavan olevan hygieeninen, kunhan jalkojaan muistaa pestä.

– Osa kuntosaleista saattaa kieltää tämän turvallisuussyistä, jos vaikkapa pudotat painon jalallesi, mutta itse olen päässyt kuin koira veräjästä. Ei onnettomuuksia vielä! Treenaan lähinnä kehonpainoani käyttäen.

Lomansakin Aynsley vietti lähes kokonaan ilman kenkiä.

– Märän ruohon, paksun mudan tai lätäköiden läpi kävelemisen jälkeen jalat oli paljon helpompi ja nopeampi puhdistaa, hän sanoo.

Mies kokeekin pääsevänsä lähemmäs luontoa kengättömänä.

Ei mene ravintoloihin ilman kenkiä

Aynsley ei käy ravintoloissa tai kaupoissa ilman kenkiä. Miehen mukaan suurin haaste elämässä ilman kenkiä ovat muut ihmiset, jotka tuijottavat häntä.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

– Eräs nainen sanoi ystävälleen yksinkertaisesti "hän on sekaisin päästään", minä vain nauroin. Ihmiset kokevat uhaksi, heitä pelottaa tai he eivät vain tajua sitä, mitä he eivät ymmärrä tai ole tottuneet näkemään, Aynsley sanoo.

– Jopa lomallani lentokentällä kaupan omistaja tax free -alueella sanoi "ole varovainen, voit astua johonkin vaaralliseen, kuten lasiin". Nauroin, koska ei säännöllisesti puhdistetulla, sileäpintaisella lentokentän lattialla ole ehdottomasti lastia tai mitään vaarallista.

Lue myös:

    Uusimmat