Perparim Hetemaj lopettaa – edessä uusi haaste

Helsingin Jalkapalloklubin keskikenttäpelaaja Perparim Hetemaj lopettaa pelaajauransa tähän kauteen. Hetemaj'n uraa on jäljellä vielä kaksi ottelua, kun HJK kohtaa Konferenssiliigassa 30. marraskuuta Aberdeenin ja 14. joulukuuta PAOK:n.

Joulukuussa 37 vuotta täyttävä Hetemaj siirtyi HJK:sta Euroopan kentille kesällä 2006. Kosovolaistaustainen keskikenttäpelaaja pelasi Italian pääsarjassa Serie A:ssa tasan 300 ottelua ja nousi veronalaisessa Chievossa kapteeniksi ja seuralegendaksi.

Hetemaj edusti Italiassa puolentoista kauden ajan Bresciaa, kahdeksan kauden ajan Chievoa, kaksi kautta Beneventoa ja yhden kauden Regginaa. Kaudeksi 2022 Hetemaj palasi kasvattajaseuraansa HJK:hon.

– Tiesin, kun palasin Klubiin, että tämä on uran päätepysäkki. Viime aikoina olen saanut niin vähän peliaikaa, että kyllä tämä oli aika yksi yhteen -päätös, ei niin vaikea. Tykkään pelata futista ja nautin siitä, mutta olen tehnyt tätä sen verran pitkään, ja myös muut asiat kiinnostavat, Hetemaj sanoi HJK:n tiedotteessa.

Jalkapallotilastoja tarjoavan Squawka Footballin mukaan Hetemaj oli 2010-luvulla toiseksi rikotuin pelaaja Euroopan viidessä suurimmassa sarjassa. Vain belgialainen Eden Hazard sai tuta suomalaispelaajaa enemmän rikkeitä.

Hetemaj pelasi Suomen A-maajoukkueessa 49 ottelua ja oli mukana vuonna 2009 Suomen alle 21-vuotiaiden EM-joukkueessa.

Hetemaj liittyy ensi kaudeksi HJK:n reservijoukkueen Klubi 04:n valmennustiimiin. Hetemaj'n nuorempi veli Mehmet lopetti peliuransa viime vuonna.

Lue myös:

    Uusimmat