Perintöriita pilasi sisarusten välit: Veli varasti rahat isän tililtä

Perintöriidat sotkevat monien sukulaisten keskinäiset välit. Yksi perintöriidan keskellä taistelevista on Sari*, joka on menettänyt yhteyden veljeensä isän perintöä koskevan riidan takia.

Sari on menettänyt yöunensa jo vuosia kestäneen perintöriidan takia. Kaikki alkoi, kun Sarin veli määrättiin 2000-luvun puolivälissä heidän isänsä edunvalvojaksi.

Aluksi kaikki tuntui sujuvan hyvin, ja veli hoiti tehtävänsä mallikkaasti, mutta joidenkin kuukausien kuluttua Sari alkoi huomata veljessään ahneita piirteitä. Isän arvokkaat taulut tuntuivat kiinnostavan veljeä kohtuuttoman paljon. Saria veljen käytös ihmetytti.

Kun isän tililtä alkoi kadota rahaa, Sarin epäilykset heräsivät. Vastauksia kadonneiden rahojen kohtaloon hän ei ole saanut vieläkään.

– Sekä minulla että veljelläni on pääsy isän tilille, ja olen huomannut sieltä kadonneen rahaa kymmenientuhansien eurojen edestä seitsemän vuoden aikana. Uskon veljeni siirtäneen rahat itselleen, Sari kertoo.

Sari on yrittänyt kysellä veljeltään asiasta, mutta vastauksia ei ole herunut. Veli suuttuu kyselyistä ja väittää, ettei hänellä ole mitään tietoa tehdyistä tilisiirroista. Rahat näyttävät kadonneen taivaan tuuliin.

Veljessä paljastui uusia piirteitä

Sarille veljen rahanahneus on tullut järkytyksenä. Kun lapset olivat pieniä, perheessä noudatettiin aina tasapuolista kohtelua.

– Meillä oli tapana, että kaikki jaetaan tasan. Nyt kun olemme aikuisia, se ei näytä enää pitävän paikkaansa, ainakaan veljeni käytöksestä päätellen, Sari ihmettelee.

Sari on menettänyt luottamuksensa veljeensä täysin. Tilanne stressaa Saria päivittäin.

– Mielestäni veljeni ei ole oikea henkilö isämme edunvalvojaksi. Hän on vain rahan perässä. Itselleni tärkeää taas on isän toiveiden kunnioittaminen.

Nyt välit veljeen ovat poikki, eikä Sari tiedä, mitä tehdä veljensä käytökselle. Jo useita vuosia jatkunut epärehellinen käytös ja rahanahneus ovat olleet siskolle raskasta seurattavaa. Hän ei usko välien veljeensä enää korjaantuvan.

– Tämä on ollut todella raskasta minulle. Onneksi olen löytänyt tanssiharrastuksen, jonka avulla voin saada ajatuksiani pois tästä kauheasta tilanteesta. Tuntuu pahalta, että oma veli ajattelee vain rahaa. Tuskin saamme enää koskaan luotua normaalia sisarussuhdetta, nämä tapahtumat ovat rasittaneet suhdettamme liikaa.

*)nimi muutettu

Studio55.fi/Tuuli Lindgren

Kuvat: Colourbox.com


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja