Perinteikäs Mestis-seura ilmoitti jo vetäytyvänsä – sarjalla edessä kohtalonhetket: "Koko Mestis-kenttä tullee muuttumaan"

Savonlinnan Pallokerho on ensimmäisenä Mestis-joukkueena ilmoittanut käyttävänsä seuroille annetun mahdollisuuden jäädä sivuun tämän kiekkokauden peleistä. SaPKon talouspäällikkö Jorma Repo olisi toivonut jo muiltakin vastaavaa päätöstä.

Talouspäällikkö Revon mukaan päätös kauden pelaamatta jättämisestä tehtiin itse asiassa jo kuukausi sitten, mutta nyt oli viimein aika lyödä asialle sinetti.

– Meillä on tiedossa kulurakenne, seuran tämän hetken taloustilanne, ja meillä on pelaajat lomautettuna. Pelaajien lomauttaminen ja ottaminen takaisin töihin oli meille liian suuri riski, koska heitä ei voi lomauttaa uudelleen, Repo perustelee päätöstä MTV Urheilulle.

SaPKo-pelaajat on lomautettu maaliskuun 30. päivään asti. Seuralla on velvoite todennäköisesti vielä yhdestä palkanmaksupäivästä ennen nykyisen sopimuskauden päättymistä, mutta pelaajat ovat koko ajan olleet lomautettuina vapaita etsimään itselleen pelipaikat vielä loppukaudeksi.

– Se on paljon pahempi tilanne, että lähdetään pelaamaan ja sitten huomataan, että nyt on vielä pahempi tilanne edessä, Repo toteaa.

Mestiksessä edessä suuri myllerrys

Jääkiekkoliitolle myönnetystä 649 400 euron potista jaetaan tukea 14 Mestis-seuralle ja 12 Naisten Liigan seuralle. Repo arvioi tästä noin 550 000 euron tulevan Mestikseen, joten yksittäiselle seuralle summat eivät valtaviksi kasva.

– Se on tällä sarja- ja kulurakenteella mahdoton. Olemme tehneet siitä aika tarkan laskelman. Meille maksaa 10 000 euroa per (tyhjille katsomoille pelattu) peli.

– Jos siitä Mestiksen osuus olisi noin 550 000, kun Naisten Liigan osuuden ottaa pois, niin se rahamäärä ei riitä oikein edes kuukauden peleihin, jos pitäisi seitsemän peliä kuukaudessa pelata. Tavoite oli, että loppukausi olisi vähintään 12 peliä, niin ei sieltä 120 000 euroa sitä rahaa tule, Repo ynnää.

Loppujen lopuksi tiistain tukipäätöksellä ei Revon mukaan ollut enää edes kovinkaan suurta merkitystä savonlinnalaisseuran päätökseen. Mestis-seurojen taloustilanne oli heikko jo ennen koronapandemiaa, joten tulossa lienee vielä lisää vastaavia uutisia.

– Olisin toivonut tätä ratkaisua jo muiltakin, mutta jokainen tekee sitten omat päätöksensä. Me teimme tämmöisen, Repo kommentoi.

Uskot siis, että tulee vastaavia päätöksiä enemmänkin?

– Näin kyllä uskon.

Ainakin toistaiseksi SaPKo on lähdössä mukaan myös tulevaan kauteen, jos se pystytään aloittamaan suunnitellusti syksyllä.

– Koko Mestis-kenttä varmasti tullee muuttumaan, kun ei todellakaan tiedä, että kuinka monta joukkuetta syksyllä haluaa lähteä Mestikseen, Repo ennakoi.

– Tällä hetkellä olemme mukana, mutta siinä on vielä pitkä kesä. Lisenssiehdot täytyy tietysti täyttyä, se on selvä. Mitään muita myönnytyksiähän ei ole tullut kuin, että sarjan kesken jättäminen on nyt mahdollista. Normaaliaikanahan se ei olisi mahdollista.

SaPKon vetäytymisestä uutisoi ensimmäisenä Itä-Savo.

Lue myös:

    Uusimmat