Urheiluseuroille kaksi miljoonaa euroa avustusta – Mestis yksi isoimmista saajista

Opetus- ja kulttuuriministeriö helpottaa koronaviruspandemian myötä vaikeuksissa painivia seuroja kahden miljoonan euron edestä, OKM kertoi tiistaina. Jääkiekon Mestis sai yhdessä naisten SM-liigan kanssa yhteensä 649 000 euroa. 

Ministeriön avustus kohdistuu "ylimpien, ammattimaisten sarjatasojen seuroille ottelukustannusten kattamiseen".

– Avustuksella tuetaan ylimpien, ammattimaisten sarjatasojen seuroja tilanteessa, jossa viranomaispäätöksen seurauksena ottelutapahtumat on jouduttu järjestämään suljetuin ovin ilman yleisöä. Avustusta hakivat kaikki sarjojen toimintaa toteuttavat lajiliitot, joiden sarjatoimintaan yleisötilaisuuksien kielto on vaikuttanut 1.12. 2020 alkaen, OKM tiedotti.

Eniten tukea saavat seurat jääkiekon Mestiksessä ja naisten SM-liigassa, yhteensä 649 400 euroa. Miesten ja naisten Korisliigoissa avustusta tulee yhteensä 459 400 euroa, lentopalloliigoissa 418 200 euroa ja salibandyn liigoissa 299 400 euroa. Pienempiä summia jaetaan käsipalloon, jääpalloon ja futsaliin.

Mestis tiedotti viime viikolla, että sen hallitus kokoontuu kauden päättämisen osalta heti, kun päätös mahdollisesta valtionavustuksesta on tiedossa.

Lue myös:

    Uusimmat