Perheenäiti avautuu äitiyden henkisestä, näkymättömästä kuormasta – tunnistatko itsesi?

Äiti kertoo perheenäidin roolin olevan mahtavaa, mutta myös uuvuttavaa.

Äitiyteen liittyvää henkistä taakkaa voi olla vaikea käsittää. Siihen liittyy pitkiä listoja tekemättömistä töistä aina perheen, kodinhoidon ja työn välillä tasapainotteluun. Äiti Cameron Poynterin Facebook-päivitys kiteyttää kuitenkin todella hyvin sen, mistä äitiydessä on todella kysymys. Kaikki äidit voivat taatusti allekirjoittaa tämän listan samalla, kun lapsettomat saavat rehellisen kurkistuksen äitiyden ihmeelliseen maailmaan.

– Olen pitäjä. Pidän kiinni aikatauluista. Harjoitusten, pelien ja oppituntien. Projektien, juhlien ja illallisten. Tapaamisten ja kotitehtävissä auttamisen, äiti aloittaa.

Äiti lisää tämän pätevän myös tietoon ja mieltymyksiin. Hän kertoo tietävänsä, mitkä laskut on maksettu ja mitkä pyykit pesty, tietoinen siitä, jos heidän jääkaapistaan on maito loppu. Samaan aikaan hän on ammattilainen tietämään, mistä kukakin pitää ja mistä puolestaan ei pidä. Millaisia nukkumiseen ja ruokailuun liittyviä rutiineja kenelläkin on.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Olen pitäjä, mitä tulee muistuttamiseen. Muistutan heitä viemään roskat, korjaamaan tiskinsä ja tekemään kotiläksynsä, pitämään ovea auki ja kirjoittamaan kiitosviestejä.

Näiden lisäksi äiti kertoo pitävänsä kiinni muistoista ja rituaaleista ottamalla valokuvia ja järjestämällä pääsiäismunien etsintää. Poynter kertoo olevansa myös pitäjä sen suhteen, mitä tulee turvallisuuteen. Hän tarjoaa turvaa ja osaa toimia silloin, kun paha mieli iskee tai kyyneleet vaativat kuivausta.

– Olen pitäjä, mitä tulee huoliin. Heidän ja omiini. Olen pitäjä, mitä tulee hyvään ja pahaan, pieneen ja suureen, kauneuteen ja rankkuuteen, Poynter listaa. 

Äitiys on näkymätöntä työtä, josta ei makseta palkkaa

Suurimman osan ajasta kaikki nämä asiat luovat kevyen elementin, joka kannattelee äitiä pinnalla, antaa olemassaololle tarkoituksen. Mutta joskus nämä kaikki asiat luovat yhdessä raskaan painon, joka vetää pinnan alle synkkiin vesiin. Näiden asioiden luoma paino on näkymätöntä ja aineetonta, ja siksi henkinen kuormamme jää usein huomaamatta ympärillämme olevilta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Aviomieheni ja poikani ovat ystävällisiä, jalomielisiä ja rakastavat minua kovasti. Ja tämä on ylivoimaisesti mahtavin työ, joka minulla on koskaan ollut. Mutta joskus pitäjänä oleminen on uuvuttavaa. Koska välillä sinusta tuntuu, että olet sen kanssa yksin.

Poynter haluaakin osoittaa sanansa kaikille niille, jotka tunnistavat itsensä tästä kuvauksesta.

– Tiedän painon, jota kannattelet. Tiedän kaiken sen näkymättömän työn, josta ei makseta palkkaa tai sairaslomaa, mutta joka pyörittää maailmaa. Näen sinut ja osoitan kunniaani sinulle, Poynter päättää.

Lähde: ScaryMommy

***

2:14

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja