Pence puolusti Trumpia rasismisyytöksiltä: "Hänellä on juutalaisia lapsenlapsia"

Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pence puolusti tv-väittelyssä presidentti Donald Trumpia rasismisyytöksiä vastaan.

Demokraattien varapresidenttiehdokas Kamala Harris korosti sitä, että Trump ei ole tuominnut riittävän voimakkaasti valkoisen ylivallan kannattajia ja uusnatsiryhmiä. Hän huomautti, että viime viikon tv-väittelyssä Trump ei tuominnut kunnolla valkoista ylivaltaa, vaikka hänelle annettiin siihen mahdollisuus.

Pencen mukaan Trumpin syyttäminen uusnatsien suvaitsemisesta on naurettavaa.

– Hänellä on juutalaisia lapsenlapsia. Hänen tyttärensä ja vävynsä ovat juutalaisia, Pence sanoi.

Ehdokkaiden väitellessä rasismin vastaisista mielenosoituksista Pence korosti sitä, ettei mellakointia ja ryöstelyä voi hyväksyä. Hän totesi, että mielenosoitukset käynnistänyttä George Floydin surmaamista ei voida hyväksyä, mutta sanoi luottavansa Yhdysvaltain oikeusjärjestelmään.

Pence syytti Harrisia kaksinaismoralismista sanomalla, että tämän toimiessa Kaliforniassa yleisenä syyttäjänä ja oikeusministerinä mustien todennäköisyys saada tuomio pienistä huumerikoksista oli paljon korkeampi kuin valkoisilla ja latinoilla.

Harris totesi Joe Bidenin tuovan presidenttinä amerikkalaiset yhteen. Hän sanoi vuoden 2017 Charlottesvillen tapahtumien ja valkoisen ylivallan kannattajien mielenosoituksen olleen suuri syy siihen, miksi Biden halusi pyrkiä presidentiksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja