Harris ja Pence aloittivat väittelyn vääntämällä koronaviruksesta – "Suurin epäonnistuminen Yhdysvaltain presidenttien historiassa"

Yhdysvaltain presidentinvaalien varapresidenttiehdokkaat aloittivat tv-väittelynsä vaihtamalla iskuja koronaviruspandemiaan liittyen.

Demokraattien Joe Bidenin varapresidenttiehdokas Kamala Harris sivalsi varapresidentti Mike Penceä sanomalla, että presidentti Donald Trumpin hallinnon toiminta koronaviruspandemian torjumisessa on Yhdysvaltain presidenttien historian suurin epäonnistuminen. Harrisin mukaan Trumpin hallinto peitteli pitkään viruksen vakavuutta amerikkalaisilta.

Pence, joka on johtanut hallinnon koronavirustyöryhmää, puolusti Trumpin toimintaa.

– Presidentti Trump laittoi pandemian alusta asti amerikkalaisten terveyden ensisijalle, Pence sanoi.

Pence korosti sitä, että Trump lopetti pikaisesti maahantulon Kiinasta, ja muistutti että Biden vastusti tätä päätöstä.

– Mitä tahansa he ovat tehneetkin, se ei selvästikään ole toiminut, Harris näpäytti ja korosti pandemian korkeaa uhrilukua.

Pleksilasi erottaa ehdokkaat

Varapresidentin mielestä Bidenin suunnitelma koronaviruksen suhteen ei sisällä mitään uutta siihen nähden, mitä Trumpin hallinto on tehnyt. Hän lupaili, että amerikkalaisilla on vuoden loppuun mennessä käytössä kymmeniä miljoonia rokoteannoksia.

Harris sanoi ottavansa rokotteen, jos asiantuntijat suosittelevat sitä.

– Mutta jos Donald Trump kehottaa ottamaan rokotteen, en ota sitä.

Pencen mielestä Biden ja Harris yrittävät vastuuttomasti murentaa amerikkalaisten luottamusta rokotteeseen, jos se saataisiin valmiiksi Trumpin hallinnon aikana.

– Älä tee politiikkaa ihmiselämillä, varapresidentti sanoi.

Pence ja Harris väittelevät Salt Lake Cityssä Utahissa. Koronaviruksen takia ehdokkaiden välille on pystytetty pleksilasi, ja heidän pöytänsä ovat kauempana toisistaan kuin tavallisesti. Yleisössä olevilla on maskipakko.

Trump ja Biden kohtasivat viime viikolla ensimmäisessä presidenttiehdokkaiden tv-väittelyssä.

Presidentti Trumpilla todettiin myöhemmin viikolla koronavirustartunta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja