Pelko Robert Heleniuksesta palasi – suomalaisen takia kyynelehtineen tyrmäyskoneen sanat nostettiin esiin

Robert Heleniukselle yllättävä jättimahdollisuus – näin hän arvioi mahdollisuuksiaan ex-mestari Joshuaa vastaan 7:01
Robert Heleniukselle yllättävä jättimahdollisuus – näin hän arvioi mahdollisuuksiaan ex-mestari Joshuaa vastaan.

Robert Heleniuksen odotetaan yleisesti kärsivän näyttävä tappio Anthony Joshuan käsittelyssä Lontoossa lauantaina. Kiireellä kokoon pistetty matsi on tuonut monelle mieleen Heleniuksen viimesyksyiset kokemukset Deontay Wilderin vastaan.  

Helenius, 39 sa viime lokakuussa uransa siihen asti suurimman mahdollisuuden, kun hän nousi kehään ex-maailmanmestari Deontay Wilderia vastaan New Yorkissa. Ottelu päättyi tylysti, kun huimasta iskuvoimastaan tunnettu Wilder nukutti innokkaasti hyökänneen suomalaisen kanveesille jo avauserässä.

– Se oli mielestäni hämmästyttävää. Robert oli varjo omasta itsestään, nyrkkeilyvaikuttaja Pekka Mäki summasi tuolloin esityksen MTV Urheilulle

Lyhyeksi jääneen kehätaiston jälkeen lehdistötilaisuudessa Wilder herkistyi kyyneliin puhuessaan Heleniuksesta ja nyrkkeilijöiden riskinotosta yleisesti

– Olihan tyrmäys hieno, mutta kuinka paljon vastustaja kärsii? Hän saattaa olla kunnossa nyt, mutta entä huomenna tai kahden viikon, kuukauden tai vuosien päästä?

– Emme tiedä, palaako Robert ennalleen tämän jälkeen. Tein vain työni. Olen loistava siinä. En halua viedä ihmisiltä heidän elämäntyyliään, vaan yritän vain tuoda toimeentulon perheelleni, jatkoi Wilder, joka nosti esiin myös kehässä aivovamman syksyllä 2015 saaneen yhdysvaltalaisen ex-nyrkkeilijän Prichard Colonin.

Kyseinen ottelu ja pressitilaisuus ovat nousseet nyt Joshua-kohtaamisen alla uudelleen esille varsinkin Briteissä, muun muassa talkSPORTin artikkelin myötä. 

Helenius viestitti myöhemmin sairaalasta olevansa kunnossa, ja kun hän tapasi Wilderin, hän puhui siihen sävyyn, että hänen uransa olisi ohitse.   

– Älä ole pahoillasi. Tämä on sinun aikasi, olen ulkona. Olen tehnyt tätä 25 vuoden ajan. Kiitos mahdollisuudesta, Helenius totesi sosiaaliseen mediaan jaetulla videolla. 

– Turha tuonne on jäädä roikkumaan. Hän joutuisi lähtemään vieraskehiin, ja tulevissa matseissa olisi varmasti tykinruokaa tarjolla. Toki sieltä saisi hyvä palkkioita, mutta eihän se tee hyvää, jos tuollaisia (tappioita) tulee lisää, Asikainen totesi Wilder-tappion jälkeen MTV Urheilulle. 

Heleniuksen ura ei kuitenkaan päättynyt viime lokakuun häviöön. Viime lauantaina käymässään paluuottelussa hän kukisti Mika Mielosen teknisellä tyrmäyksellä 3. erässä.

Nyt vastustaja vaihtuu pikatahdilla kaksi vuotta sitten nyrkkeilyn aloittaneesta 41-vuotiaasta Mielosesta kaksinkertaiseen ex-maailmanmestariin Anthony Joshuaan, 33, ja ottelupaikka Savonlinnasta Lontoon O2-areenaa. 

Moni pelkää, että tämä on liikaa Heleniukselle.  

"Lyö Heleniuksen ulos"

Robert Helenius tyrmättiin brutaalisti avauserässä – Amin Asikainen:"Heittäisin hanskat naulaan" 2:50
Robert Helenius tyrmättiin brutaalisti avauserässä – Amin Asikainen: "Heittäisin hanskat naulaan."

Entinen maailmanmestari, nykyään nyrkkeilyasiantuntijana toimiva Carl Froch pitää Heleniusta sopivana korvaavana vastustajana Joshualle. 

– Odotuksissa on se, että Joshua pistää näytöksen pystyyn. Hän voi rentoutua ja nauttia ottelussa, mutta hänen on pistettävä kasaan näytös ja show, jotta fanit ja tulevat vastustajat huomaavat hänen olevan tosissaan, Froch kommentoi Boxing Socialin mukaan YouTube-kanavallaan. 

– Odotan, että hän lyö Heleniuksen ulos ennen täyttä aikaa. 

Frochin mukaan Joshualla on kovat paineet antaa itsestään hyvä kuva. 

– "AJ", jos katsot tätä, älä voita tätä kaveria pisteillä, älä mene liikaa takajalalle tai ole liian passiivinen. Tee niin 3-4 erän ajan, löydä jalkatyösi, pistä show pystyyn ja päätä se, Froch ohjeistaa. 

Heleniuksella ei ole varaa pelätä kehässä, eikä hän luonnollisestikaan lähde Lontooseen ottamaan selkäänsä. Hän sparrasi Joshuan kanssa vuonna 2017.  

– Luulen, että hän on treenannut kovaa, mutta on vähän samanlaista tilanteessa, kun ei ole saanut kaltaistani sparripartneria, koska oli valmistautumassa Whyteen. Varmasti tulee tasainen hyvä ottelu, Helenius ennakoi tiistaina MTV Urheilulle. 

– On hyviä sparrikokemuksia hänen kanssaan. Ollut tosi tasaista sparria. En omasta mielestä lähde altavastaajana, vaikka kertoimet ja muut kertovat niin. Lähden hyvillä mielin voittamaan sitä ottelua.

Joshua-Helenius-matsi käydään Lontoon otteluillan huipennuksena tulevana lauantaina. Pääottelu käynnistyy Suomen aikaa puolenyön jälkeen, sunnuntain puolella. 

Lue myös:

    Uusimmat