Robert Helenius pidettiin täysin pimennossa – yllätyspuhelu käynnisti kuhinan suomalaisjätin unelmaottelun taustalla

Robert Helenius vastaa haastajansa uhoon: "Saa kokeilla" 3:36
Robert Helenius puhui Tulosruudulle harjoittelustaan ennen viime viikon paluuotteluaan.

Robert Heleniuksen tulevan lauantain jättiottelua Anthony Joshuaa vastaan suunniteltiin viime viikonloppuna salassa suomalaisnyrkkeilijältä. 

Kun Helenius teki viime hetken valmisteluja valmentajansa Johan Lindströmin kanssa otteluun Mika Mielosta vastaan Savonlinnassa viime lauantaina, raskaan sarjan iskijän managerilla Markus Sundmanilla oli jo kiire suomalaisjätin seuraavan matsin kanssa. 

Sundman oli käynyt aamulla yllättävän keskustelun Eddie Hearnin johtaman brittiläisen jättipromootion kanssa. 

– Lauantaiaamuna kello 9 minulle soitettiin Matchroomilta, että nyt olisi tällainen tilaisuus. Minä pidin sen salaisena koko sen lauantain, koska "Robbella" oli ottelu, eikä tulevaisuudesta voi puhua tuossa vaiheessa, Sundman kertaa MTV Urheilulle. 

– Tein salassa koko lauantain töitä, sitten käytiin ottelu ja sitten vasta pukkarissa kerroin Robbelle. 

Tarjous koski ottelua kaksinkertaista ex-maailmanmestaria Anthony Joshuaa vastaan tulevana lauantaina Lontoon O2-areenalla. Joshua oli jäänyt ilman vastustajaa, kun Dillian Whyten dopingtestistä paljastui epäilyttäviä löytöjä viime viikolla.  

Heleniuksen reaktio uutiseen ei jättänyt arvailuille sijaa. 

– Ei minkään näköistä epäröintiä. Tämä on ihan unelmaottelu, Sundman kommentoi. 

Juttu jatkuu kuvan alla.

Managerin mukaan osapuolet pääsivät yhteisymmärrykseen sopimuksesta maanantaina. 

Sundman hehkuttaa Heleniuksen lähtökohtia jättimatsiin. 

– Hänellä on leiri takana, ja vaikka se on lyhyempi leiri kuin haluaisimme tällaiseen otteluun, niin kuitenkin. Ja sitten hänellä oli vielä matsi lauantaina. On aika mahdotonta löytää joku, joka on treenannut juuri näin tähän viikonloppuun. Sen takia tämä sopii meille ja heille, koska he haluavat kunnon vastuksen. 

Sundman ja Helenius matkustavat Britteihin vielä tiistaina. Heleniuksen valmentaja Johan Lindström saapuu managerin mukaan paikalle keskiviikkona, kun ottelusta järjestetään ennakkopressi. 

Joshuan, 33, saldo ammattilaisena on 25-3. Voitoista 22 on tullut tyrmäyksellä. 39-vuotiaan Heleniuksen vastaavat lukemat ovat 32-4 (21 tyrmäysvoittoa). 

Lue myös:

    Uusimmat