Deontay Wilderin lehdistötilaisuus sai synkkiä sävyjä – kyynelehti Heleniuksen takia: "Emme tiedä, palaako Robert enää ennalleen"

Robert Helenius tyrmättiin brutaalisti avauserässä – Amin Asikainen:"Heittäisin hanskat naulaan" 2:50
Robert Helenius tyrmättiin brutaalisti avauserässä – Amin Asikainen: "Heittäisin hanskat naulaan."

Deontay Wilder alleviivasi huippunyrkkeilijöiden ottamia riskejä tyrmättyään Robert Heleniuksen New Yorkissa Suomen aikaa sunnuntaiaamuna

Pääkuvan video: Robert Helenius tyrmättiin brutaalisti avauserässä – Amin Asikainen: "Heittäisin hanskat naulaan."

Yhdysvaltalaistähden lehdistötilaisuus muuttui tunteikkaaksi, kun Wilder eteni vastauksissaan kehässä tapahtuvaan riskinottoon. New Yorkissa Helenius oli ottava osapuoli, kun Wilder tyrmäsi hänet rajulla vastaiskulla jo avauserässä. 

Wilder ja Helenius tunsivat entuudestaan, sillä he olivat sparranneet aiemmin keskenään. 

– Olen rakentanut ystävyyden tämän miehen kanssa, vaikka hän asuu tuhansien kilometrien päässä. Halusin mennä hänen avukseen (tyrmäyksen jälkeen), mutta minun piti antaa hänelle tilaa, Wilder totesi lehdistötilaisuudessa. 

– Olihan tyrmäys hieno, mutta kuinka paljon vastustaja kärsii? Hän saattaa olla kunnossa nyt, mutta entä huomenna tai kahden viikon, kuukauden tai vuosien päästä?

Juttu jatkuu videon alla. 

Nyrkkeilyillan käänteet: Näin Helenius tyrmättiin 0:55
Jättiottelun käänteet – näin Deontay Wilder tyrmäsi Robert Heleniuksen.

Wilder oli tunteiden vallassa, kun hän nosti esiin yhdysvaltalaisen ex-nyrkkeilijän Prichard Colonin, joka sai aivovamman ottelussa Terrel Williamsia vastaan syksyllä 2015.  

– Hänellä ei ole lapsia! En edes tunne häntä, mutta pidän aina kaikkien nyrkkeilijöiden puolia. Hän ei saa edes tietää, miltä tuntuu olla jonkun isä! Wilder purki tuntojaan. 

– Hän nousi kehään antaakseen toimeentulon perheelleen, mutta nyt perhe joutuu huolehtimaan hänestä. Perhe joutuu etsimään apua muualta.  

Wilder toisteli sanomaansa: "Nyrkkeily ei ole peliä, tämä on vakavaa."

– Emme tiedä, palaako Robert ennalleen tämän jälkeen. Tein vain työni. Olen loistava siinä. En halua viedä ihmisiltä heidän elämäntyyliään, vaan yritän vain tuoda toimeentulon perheelleni. 

– Robert voi olla perheensä elättäjä. Mutta kuka ottaa vastuun, jos hän ei enää pysty siihen? Kuka maksaa laskut ja talolainan? Hänellä on lapsia, kuka heistä huolehtii?

Helenius viestitti seuraajilleen ottelun ja sairaalakäynnin jälkeen olevansa kunnossa. 

Lue myös:

    Uusimmat