Robert Helenius kommentoi nyt superotteluaan MTV Urheilulle – kuuli jymyuutisen heti tyrmäysvoittonsa jälkeen: "Kyllä siinä oli ristiriitaiset tunteet"

Robert Helenius vastaa haastajansa uhoon: "Saa kokeilla" 3:36
Robert Helenius puhui Tulosruudulle harjoittelustaan ennen viime viikon paluuotteluaan.

Robert Helenius sai yllättäen eteensä huiman mahdollisuuden, kun hän haastaa lauantaina raskaansarjan tähtinyrkkeilijä Anthony Joshuan Lontoossa.

Joshuan oli määrä otella Dillian Whytea vastaan, mutta Whyten dopingnäytteestä löydettiin juuri ottelun alla epäselvyyksiä, joten britti joutui vetäytymään ottelusta.

Joshua ja hänen promoottorinaan toimiva Eddie Hearn löysivät pikaisesti korvaavan vastustajan, kun Nordic Nightmare -lempinimellä tunnettu Robert Helenius tarttui haasteeseen.

– Ihan hyvä fiilis. Olen treenannut koko ajan, että voi tulla näitä isompia matseja ja tarjouksia puskan takaa, niin pitää olla valmis koko ajan. Lähden sinne yllättämään, Helenius kertoo MTV Urheilulle

Helenius nähtiin edellisen kerran kehässä viime lauantaina, kun hän voitti Mika Mielosen kolmannessa erässä teknisellä tyrmäyksellä. Helenius sai heti ottelun jälkeen tietää mahdollisuudesta otella Joshuaa vastaan.

Ensireaktio huimasta mahdollisuudesta oli ristiriitainen ja päätös vaati alle yhden hyvin nukutun yön.

– Kyllä siinä oli ristiriitaiset tunteet ja jännitys tuli heti. Ei siinä hirveästi kerennyt miettiä. Heti ottelun jälkeen tuntui siltä, ettei ihan heti mennä ottelemaan ja voimmeko ottaa vähän taukoa, mutta kun olin yön nukkunut, niin ei siinä sitten sen kummempia. Oltiin sitä mieltä, että kyllä me sinne lähdetään, Helenius kertaa tapahtumia.

– En lopulta epäröinyt. Seuraavana päivänä kävin lenkillä, niin siinä tuli hyvä fiilis, että kyllä me sen hoidamme, Helenius jatkaa.

Entistä WBA-, IBF-, ja WBO-liiton maailmanmestaria Joshuaa voidaan pitää Deontay Wilderin ohella Heleniuksen uran kovimpana vastustajana. Wilder-otteluun Helenius sai valmistautua yksityiskohtaisesti, mutta tämä ottelu on erilainen.

– Pikkuisen tasoeroa edellisestä matsista, mutta tämä oli hyvä alkulämpö. Tässä on kuitenkin ollut seitsemän kuukautta taukoa, niin teki ihan hyvää saada ensijännitys pois. Tässä on treenattu hyvin koko ajan ja ollaan oltu valmiita, jos tällaisia ottelutarjouksia tulee.

Helenius lähtee Lontooseen itsevarmuutta uhkuen.

– Lähden voittamaan sitä ottelua. Luulen, että hän on treenannut kovaa, mutta on vähän samanlaista tilanteessa, kun ei ole saanut kaltaistani sparripartneria, koska oli valmistautumassa Whyteen. Varmasti tulee tasainen hyvä ottelu, Helenius ennakoi.

Joshua ja Helenius ovat toisilleen entuudestaan tuttuja, sillä kaksikko sparrasi keskenään vuonna 2017.

– On hyviä sparrikokemuksia hänen kanssaan. Ollut tosi tasaista sparria. En omasta mielestä lähde altavastaajana, vaikka kertoimet ja muut kertovat niin. Lähden hyvillä mielin voittamaan sitä ottelua.

Helenius matkustaa Englantiin tänä iltana. Itse ottelu on luvassa lauantai-iltana Lontoossa O2 Arenalla.

Lue myös:

    Uusimmat