Robert Heleniuksen otteet hämmästyttivät Amin Asikaista: "Näkyi kilometrien päähän" – jäätävä linjaus uran jatkosta

Nyrkkeilyillan käänteet: Näin Helenius tyrmättiin 0:55
Jättiottelun käänteet: Näin Deontay Wilder tyrmäsi Robert Heleniuksen.

Ex-huippunyrkkeilijä Amin Asikainen antoi MTV Urheilulle musertavan arvion Robert Heleniuksen esityksestä Deontay Wilderia vastaan. Helenius hävisi yhdysvaltalaistähdelle avauserän tyrmäyksellä New Yorkissa Suomen aikaa sunnuntaiaamuna. 

Pääkuvan video: Jättiottelun käänteet – näin Deontay Wilder tyrmäsi Robert Heleniuksen.

Ratkaisu tuli nopeasti, kun ex-maailmanmestari nukutti Heleniuksen pelätyllä oikealla kädellään avauserän loppuhetkillä. Vaikka yhdysvaltalainen löi takajalalta pelkällä kädellä, vaikutus oli musertava. 


Juttu jatkuu videon jälkeen.

Robert Helenius tyrmättiin brutaalisti avauserässä – Amin Asikainen:"Heittäisin hanskat naulaan" 2:50
Näin Amin Asikainen kommentoi Roberti Heleniuksen rajua tyrmäystappiota.

Asikainen näki pahoja merkkejä välittömästi ottelun käynnistyttyä. Hänen mielestään Helenius näytti "tavallista hitaammalta ja kankeammalta".  

– Huomasin heti, että nyt ei ole Heleniuksella etäisyydet kunnossa. Silmä oli vähän hukassa, ja näytti, että jalka ei oikein toiminut. Nätisti sanottuna liike oli vähän kömpelöä verrattuna edelliseen otteluun (Adam Kownackia vastaan), Asikainen analysoi MTV Urheilulle. 

– Ratkaisussa Helenius lähti lyömään vartaloiskua ja lataamaan sitten takimmaista kättä. Se näkyi kilometrien päähän. Wilder löi omalla takimmaisella vastaan ennen kuin "Robbe" ehti edes lyödä kunnolla sitä omaa oikeata. Tuli suoraan vastapalloon. Täydet unet siitä. Ei jäänyt jossiteltavaa. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Kyseessä oli Heleniuksen, 38, uran tärkein ottelu. Tappio ja tapa, jolla se tuli, päätti varmasti haaveet MM-kehästä. 

Asikaisen analyysi jatkosta on täynnä kylmää realismia. 

– Heleniuksen ura olisi jatkunut ihan hyvissä merkeissä, jos hän olisi ottanut tästä siistin tappion. Nyt pahin mahdollinen skenaario toteutui. En tiedä, mitä jatkosuunnitelmia minä keksisin hänelle. Ehkä ottaisin jonkun jäähyväisottelun ja heittäisin hanskat naulaan. Hän pääsisi sitten hyvillä fiiliksillä lopettamaan uraa ja mennä muihin hommiin. 

– Turha tuonne on jäädä roikkumaan. Hän joutuisi lähtemään vieraskehiin, ja tulevissa matseissa olisi varmasti tykinruokaa tarjolla. Toki sieltä saisi hyvä palkkioita, mutta eihän se tee hyvää, jos tuollaisia (tappioita) tulee lisää. 

Tappio oli Heleniukselle ammattilaisuran neljäs (31 voittoa). Wilderin, 36, saldo on nyt 43 voittoa, kaksi tappiota ja yksi ratkaisematon. 

Lue myös:

    Uusimmat