Pelipaitavalmistaja protestoi näyttävästi Qatarin MM-kisoja – järjestäjä kiistää kaikki väitteet ihmisoikeusloukkauksista

Qatarin MM-kisojen järjestäjät kiistivät Tanskan maajoukkueen asuvalmistajan Hummelin väitteet ihmisoikeusloukkauksista.

Hummel tiedotti aiemmin tällä viikolla, että Tanskan jalkapallomaajoukkueen asut tulevissa MM-kisoissa ovat korostetun hillittyjä. Paidat protestoivat Qatarin heikkoa ihmisoikeustilannetta, kerrottiin Hummelin Instagram-sivulla.

Qatarissa on muun muassa brittilehti Guardianin viime vuonna julkaiseman tiedon mukaan kuollut jopa 6500 siirtotyöläistä MM-kisojen työmaiden yhteydessä. Raportin lukemat järjestäjätaho kiisti jyrkästi.

CNN:n mukaan järjestäjät kiistivät nyt Hummelin väitteet ihmisoikeusloukkauksista, ja avoin vuoropuhelu Tanskan jalkapalloliiton kanssa on vankkaa.

FIFAlta tiedusteltiin jo toukokuussa, aikooko se huomioida turnauksen valmistelutöissä kuolleiden perheitä jollakin tavalla. Tuolloin FIFAn puheenjohtaja Gianni Infantino sanoi, että asioita tutkitaan, ja että vain kolme ihmistä olisi menehtynyt.

Qataria on arvosteltu kovin sanoin ympäri maailmaa ennen MM-turnauksen alkua, eikä vain työläisten kohtelun vuoksi. Maan homoseksuaalisuutta syrjivä lainsäädäntö on saanut useat ihmisoikeusjärjestöt ärähtämään MM-kisojen järjestämisestä Qatarissa.

MM-kisat alkavat Qatarissa marraskuussa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja