Yksi jalkapallon MM-kisojen isoista kysymyksistä ratkeamassa – näin Qatar myöntyy oluen myyntiin

Qatar aikoo sallia oluen myynnin lipun ostaneille kannattajille jalkapallon MM-kisoissa tietyin rajauksin. Itse otteluissa ei myydä alkoholillista olutta lainkaan.

Uutistoimisto Reutersin lähteiden mukaan MM-kisoja sponsoroiva olutvalmistaja Budweiser myy tuotteitaan yksinoikeudella MM-kisapaikalla Dohassa tietyin rajauksin.

Reuters kertoo, että olutta myytäisiin kolmen tunnin ajan ennen otteluiden alkua tietyillä fanialueilla stadionien läheisyydessä. Lisäksi hanat olisivat auki vielä tunnin otteluiden päättymisen jälkeen.

Itse ottelustadioneilla alkoholipitoista olutta ei kuitenkaan myytäisi lainkaan.

Ottelutapahtumien ohella alkoholipitoista Budweiseria aiotaan tarjoilla Dohassa tietyssä osassa MM-kisojen pääfanialuetta joka ilta puoli seitsemästä yhteen.

Marraskuun 20. päivänä Qatarissa käynnistyvät MM-kisat ovat historian ensimmäiset maassa, jossa islam on valtauskonto, ja jossa alkoholin myynnille on asetettu tiukat rajoitteet. Vaikka Qatar ei ole täysin "kuiva" kuten naapurinsa Saudi-Arabia, alkoholin nauttiminen julkisesti avoimissa tiloissa on laitonta.

Koko Dohassa on vain yksi alkoholijuomia myyvä vähittäiskauppa. Siellä asioiminen on sallittua vain ulkomaisille asukkaille, joilla on ostamiseen myönnetty lupa. Turistit voivat kuluttaa alkoholituotteita myös lisenssin saaneissa hotelleissa ja klubeissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja