Pelicansin ja Ville Niemisen erikoinen sopimusvyyhti herättää suuria kysymyksiä – Sihvonen: "Tilanne on hyvin sekava"

Ensimmäistä kauttaan Pelicansin päävalmentajana toimiva Ville Nieminen on heti debyyttikaudellaan onnistunut saamaan joukkueensa huimaan lentoon. Värikkään valmentajan sopimustilanne on kuitenkin suuri mysteeri.

Pelicans ilmoitti kesällä solmineensa kolmivuotisen sopimuksen Niemisen kanssa. Pian kuitenkin selvisi, että Niemisen sopimus ei suoranaisesti ollutkaan kolmen vuoden mittainen, vaan option sisältävä mallia 1+1+1 oleva sopimus.

Nieminen on saanut Pelicansin tällä kaudella huimaan lentoon, ja joukkue taistelee tiukasti jopa runkosarjan kakkospaikasta. Monien yllätykseksi Niemisen optiota ei tiettävästi ole vielä käytetty. Aiheesta uutisoi muun muassa Ilta-Sanomat. MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvosen mukaan tilanne on hyvin sekava.

– Tämä on suuri mysteeri tällä hetkellä. Vain Pelicansin piirissä tiedetään, miksi näin on käynyt. Vyyhti lähti siitä, että ensin uutisoitiin hieman väärin Niemisellä olevan kolmivuotinen sopimus, mutta lehtimiehet selvittivät, että näin ei olekaan, Sihvonen toteaa MTV Uutiset Livessä.

Loogisesti ajateltuna olisi järkeenkäypää, että Nieminen jatkaisi Lahdessa myös kauden päätyttyä. Erikoisessa sopimusvyyhdissä voi kuitenkin olla monta erilaista muuttujaa.

– Nyt ei tiedetä näin hyvin menneen kauden aikana, onko Pelicans jättänyt option käyttämättä vai onko Nieminen itsekin ollut jotenkin aktiivinen. Tilanne on hyvin sekava, ja syytä etsitään kissojen ja koirien kanssa, Sihvonen kertoo.

Spekulaatiot ovat käynnistyneet

Tiedottamisen puute ja mystinen hiljaisuus ovat herättäneet jääkiekkopiireissä monta erilaista spekulaatiota Pelicansin ja Ville Niemisen yhteistyön jatkumisesta.

Uransa ensimmäistä kauttaan SM-liigassa päävalmentajana toimivan Niemisen hienot aikaansaannokset Lahdessa ovat varmasti herättäneet monen seuran kiinnostuksen. Mikäli Nieminen vaihtaa kauden jälkeen maisemaa, on Sihvosella oma näkemyksensä värikkään kiekkovalmentajan seuraavasta mahdollisesta osoitteesta.

– JYP on tällä hetkellä ilman päävalmentajaa, ja JYPissä on vielä urheilujohtajankin vakanssi auki. En ole varmaan ainoa, joka voi miettiä näin, että Risto Dufva ottaisi urheilujohtajan tehtävät ja nappaisi itselleen tutun Niemisen Jyväskylään.

Lue myös:

    Uusimmat