PAU syyttää Helsingin Sanomia ilmoituksensa sensuroinnista – Lehti puolustautuu: Teksti oli halventava ja ristiriidassa sääntöjen kanssa

Posti- ja logistiikka-alan unioni syyttää Suomen suurinta sanomalehteä ilmoituksensa sensuroinnista.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU syyttää Helsingin Sanomia työehtoshoppailijoita koskevan ilmoituksensa sensuroinnista. PAUn mukaan poistettu kohta liittyy työnantajien perustamaan SME-ammattiliittoon.

PAU pitää SME:n tekemien työehtosopimusten ehtoja surkeina. PAU nimeää Keskisuomalainen-konsernin työnantajaksi, joka on solminut mainosjakelussa työehtosopimuksen kiistellyn SME-liiton kanssa.

HS vetoaa markkinointisääntöihin

Helsingin Sanomien päätoimittajan Kaius Niemen mukaan kiistellyn kohteen poistaminen perustuu kansainvälisen kauppakamarin markkinointisääntöihin, joita mainonnan eettinen neuvosto soveltaa.

Mainonnassa ei saa sääntöjen mukaan esittää halveksuvia tai väheksyviä väitteitä muun muassa yrityksistä.

Niemi kertoo, että mainoksen alkuperäinen teksti oli ristiriidassa sääntöjen kanssa, koska siinä mainittiin yksittäinen yritys halventavalla tavalla.

Niemen mukaan HS oli esittänyt muutospyynnön mainokseen. Hän painottaa, että mainonnan on noudatettava sääntöjä riippumatta siitä, mitä mieltä julkaisija on esillä olevista asioista.

Helsingin Sanomia kustantava Sanoma on STT:n pääomistaja. Myös Keskisuomalainen kuuluu STT:n omistajiin.

Lue myös:

    Uusimmat