Pasi Mustonen lyttää jääkiekon MM-kisojen turnausjärjestelmän – "Täydellinen vitsi"

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue eteni MM-kisojen välieriin kaatamalla Tshekin 1-0. Suomen päävalmentaja Pasi Mustonen kritisoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa voimakkaasti MM-kisoissa käytettävää turnausjärjestelmää.

Nykysysteemissä joukkueet ovat jaettu kahteen tasolohkoon. Ylemmässä on lajin kovimmat maat ja alemmassa heikommat. Mustonen ei säästele sanojaan, kun häneltä kysytään, että pitäisikö systeemiä muuttaa.

– Totta kai. Tämähän on vitsi. Sveitsi pelasi Espoossa viisi ottelua ja hävisi viisi. Sijoittui silti viidenneksi. Eihän niin voi tapahtua. Tämä on täydellinen vitsi, Mustonen latasi.

Suomen kotikisoissa vuonna 2019 viidenneksi sijoittunut Sveitsi hävisi kaikki viisi otteluaan. Sen takana olivat useita otteluita voittaneet Tshekki (4 voittoa), Japani (2 voittoa) ja kisoista pudonnut Ruotsi (2 voittoa). Joukkueiden määrää Mustonen ei lähtisi vaihtamaan.

– Totta kai tasoerot on suuria, kun mennään tuonne yhdeksään kymmeneen (joukkueeseen). Ruotsi nousee aikanaan takaisin ja tasoittaa sitä. Mielestäni on hyvä, että on kymmenen joukkuetta. Sarjajärjestelmää pitäisi muuttaa niin, että vapaalipulla ei voi tulla viidenneksi. Tänähän vuonna on sijoitusottelut, että ei voi tapahtua samaa kuten Espoossa, Mustonen toteaa.

Sijoitusottelut ratkaisevat MM-kisojen sijat 5-8. Mustosella on oma ehdotuksensa MM-turnauksen sarjajärjestelmäksi.

– Olisi järkevää pelata niin, kuten miehissä pelataan, että rankingin tai edellisten kisojen sijoituksien perusteella jaetaan joukkueet kahteen lohkoon. Silloin tämä ongelma poistuisi. Pohjoisamerikkalaiset eivät käsittääkseni syystä tai toisesta halua sitä, Mustonen summaa.

Suomen MM-turnaus jatkuu maanantaina, kun välierässä vastaan asettuu hallitseva maailmanmestari ja olympiavoittaja Yhdysvallat.

Lue myös:

    Uusimmat