16-vuotias superlupaus häkeltyi MM-puolivälierän ratkaisseesta osumastaan – "Kiekko vain meni maaliin"

Suomalaisen jääkiekkoilun superlupaus vasta 16-vuotias Sanni Vanhanen iski Suomen voittomaalin MM-puolivälierässä Tshekkiä vastaan. Päävalmentaja Pasi Mustonen ylisti nuoren pelaajansa otteita ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Naisleijonat kaatoi tiukan taistelun jälkeen Tshekin MM-puolivälierässä 1-0-lukemin. Ottelun sankareina toimivat turnauksen toisen nollapelinsä pelannut maalivahti Anni Keisala sekä voittomaalin viimeistellyt Vanhanen, joka saa suurta suitsutusta päävalmentaja Mustoselta.

– Siellä on tietokone korvien välissä. Hän lukee pelin koko ajan tismalleen oikein. Virheitä ei meinaa löytyä millään. Pystyy tällä hetkellä puolustamaan maailman parhaimpia keskushyökkääjiä ja on näyttänyt sen täällä Kanadaa ja Yhdysvaltoja vastaan, Mustonen toteaa.

16-vuotias Vanhanen pelasi viime kaudella Ilveksen paidassa kaksi runkosarjan ottelua liigakaukalossa, joissa teki tehot 2+2. Pudotuspelejä kertyi seitsemän ja tehoja 1+1. Mustonen uskoo, että nuoren pelaajan tulevaisuus on erittäin valoisa.

– Pitää saada vuosia lisää, että urheilullisuus nousee huippuunsa. Sen jälkeen tulee kaikki hyökkäyspeli, joka on Sannilla. Se tulee paljon fysiikan, voiman ja kokemuksen kautta. Makeaa nähdä, että missä Sanni menee kymmenen vuoden päästä. Paukut on vaikka mihin, Mustonen sanoo.

Ensimmäisiä arvokisojaan pelaava Vanhanen häkeltyi itsekin maajoukkueuran ensimmäisestä osumastaan. 

– Nyt tuntuu todella mahtavalta, mutta siinä hetkessä en tuntenut mitään. Nyt olen todella onnellinen, Vanhanen sanoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Tulin jäähyaitiosta ja pääsin yksi yhtä vastaan maalivahdin kanssa. En tiedä, mitä sitten tapahtui. Kiekko vain meni maaliin, Vanhanen summasi voitto-osumaa.

Suomen seuraava koitos on edessä maanantaina, kun MM-välierässä vastaan asettuu hallitseva olympiavoittaja ja maailmanmestari Yhdysvallat.

Lue myös:

    Uusimmat