Pariskunta potki ja hakkasi tuttavansa hengiltä Keravan juna-asemalla – Mies iski tajutonta uhria nyrkillä päähän 20 kertaa

Pariskunta potki ja hakkasi tuttavansa hengiltä Keravan juna-asemalla viime joulukuussa, Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden perjantaina antamasta tuomiosta ilmenee. Tuomitut, 32-vuotias Tamo Runthal ja 37-vuotias Älis Särev, tuomittiin vuosiksi vankilaan.

Veriteko tapahtui sunnuntain vastaisena yönä 9. joulukuuta. Aseman valvontakameroista näkyy, kuinka Runthal, Särev ja uhri, vuonna 1962 syntynyt mies, saapuvat asemalle kahden aikaan yöllä.

Junalaiturilla uhrin ja Runthalin välille puhkeaa riitaa. Miehet alkavat tapella ja Runthal putoaa junaraiteille. Uhri on vielä puolittain laiturilla, kun Särev potkaisee häntä päähän.

Kaksikko alkaa käydä läpi uhrin taskuja ja samalla Särev lyö uhria kaksi kertaa voimakkaasti nyrkillä. Tässä vaiheessa uhri ei enää vastustele, mutta siitä huolimatta Runthal iskee tätä vielä nyrkillä 20 kertaa päähän.

Pariskunta jatkoi uhrin taskujen läpikäymistä ja veivät uhrilta puhelimen. Varttia yli kaksi poliisi otti kaksikon kiinni.

Riidan syy jäi hämärän peittoon

Tuomitut kiistivät syytteet. Kuulusteluissa selvisi, että miehillä oli ollut aiemminkin riitaa. Myös aseman riidan pariskunta myönsi, mutta kumpikaan ei muistanut, mistä se oli saanut alkunsa.

Sekä tuomitut että uhri olivat tapahtumahetkellä päihtyneitä.

Oikeuden mukaan väkivallan motiivi jäi selvittämättä. Kaksikon täytyi kuitenkin käsittää, että väkivallan varsin todennäköisenä seurauksena on miehen kuolema, oikeus korosti.

Raskaamman tuomio sai Runthal, jonka oikeus katsoi syyllistyneen tappoon. Oikeuden mukaan Runthalin piti huomata, että uhri meni muutaman lyönnin jälkeen tajuttomaksi, mutta siitä huolimatta hän jatkoi tämän lyömistä vielä 20 kertaa.

Särev tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Oikeuden mukaan naisen tekoa oli pidettävä törkeänä, koska pahoinpitely tehtiin potkimalla ja nyrkein ja se oli kohdistunut maassa makaavaan uhriin. Nainen oli myös suhtautunut uhrin tilaan välinpitämättömästi.

Molemmat tuomittiin lisäksi törkeästä ryöstöstä. Runthal sai yhdeksän vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeustuomion. Särev tuomittiin neljän vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeuteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja