Mainos

Keravan juna-asemalla tapahtuneesta taposta epäillyillä virolaisilla rankka rikostausta: Mies sitoi kaksi uhria jalasta ja kaulasta auton takapuskuriin ja ajelutti sata metriä

Molemmat Keravan rautatieasemalla tapahtuneesta taposta ja ryöstöstä epäillyt virolaiset ovat poliisin pitkäaikaisia tuttuja.

Virolainen Õhtuleht kirjoittaa, että vuonna 1981 syntynyt nainen ja vuonna 1986 syntynyt mies on tuomittu useista väkivaltaisista rikoksista Virossa.

Nainen joutui tekemisiin virkavallan kanssa jo vuonna 2000 ollessaan juuri ja juuri täysi-ikäinen. Nuori nainen pidätettiin vandalismista ja vielä samana kesänä näpistelystä.

Miehen ensimmäinen kohtaaminen poliisin kanssa oli lehden mukaan vuonna 2006. Silloin kyseessä oli varkaus. Muutaman vuoden kuluttua poliisi nappasi miehen ryöstöstä ja pahoinpitelystä epäiltynä.

Nainen tuomittu seksin harrastamisesta julkisella paikalla

Õhtulehden mukaan nainen on viimeisimmän noin 13 vuoden aikana tuomittu muun muassa julkisella paikalla tehdyistä väkivallantekoja, aseella uhkaamisesta ja seksin harrastamisesta julkisella paikalla.

Poliisi kertoo lehdelle esimerkin, jossa nainen ja hänen kaksi tuttavaansa olivat hakanneet pari vuotta sitten pärnulaisessa yökerhossa uhria selkään, potkineet tätä päähän ja repineet hiuksista. Naisporukka oli poistunut paikalliselle nakkikioskille ja kohdannut uudelleen äsken pieksämänsä illanviettäjän. Sama alkoi uudelleen.

Poliisin mukaan miehen viimeisin vakava väkivallanteko on vuodelta 2016. Tuolloin hän oli ystäviensä kanssa piessyt kaksi miestä ja vienyt näiltä puhelimet ja yhden kannettavan tietokoneen.

Ettei asia olisi päättynyt siihen, poliisi kertoo vielä kahden uhrin ja miehen porukan niin sanotusta huviajelusta.

Miehet oli sidottu kiinni auton takapuskuriin, toinen jalasta ja toinen kaulasta. Nyt taposta epäilty mies ajelutti uhreja noin sata metriä. Kahden uhrin vammat olivat viranomaisten mukaan vakavia.

Tästä ja muutamasta muusta pienemmästä rikoksesta mies yhteensä yli kolme vuotta vankeutta.

Tunsivat uhrin entuudestaan

Tuusulan käräjäoikeus vangitsi tiistaina molemmat todennäköisin syin epäiltynä vuonna 1962 syntyneen virolaismiehen taposta ja ryöstöstä. Epäilty tappo tapahtui Keravan juna-aseman asemalaiturilla sunnuntaiyönä.

– Toinen epäillyistä on käymässä Suomessa, mutta toinen epäilty ja uhri asuvat Suomessa. Osapuolet ovat tunteneet toisensa ennestään, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Minkkinen sanoi MTV Uutisille.

Poliisin mukaan asemalaiturin tapahtumat tallentuivat valvontakameroihin. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja