Pariskunta lähti matkalle maailman ympäri taaperon kanssa – perheenäiti Erika kertoo nyt, miten se onnistuu

1:06
2-vuotias osoitti uima-altaan lapsiturvalliset portaat vaarallisiksi.

Moni perhe viettää nyt kesälomaansa ja saattaa haaveilla yhteisestä lomasta. Mutta ovatko pidemmät lomat lasten kanssa mahdollisia? Voisiko lapsen kanssa tehdä maailmanympärysmatkan? Ruotsalaispariskunta todistaa senkin haaveen mahdolliseksi.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Matkustelevan parin yllätysvauva

Kun Erika Friberg ja hänen miehensä Matias kävivät korkeakoulua, Erika tuli raskaaksi. Heidän tyttärensä, Vilda, oli opiskelujen keskeneräisyydestä huolimatta hyvin toivottu, pariskunta kertoo aiemmin Aftonbladetille.

Yhden asian ihmiset sanoivat muuttuvan lapsen myötä. Erika ja Matias olivat matkustelleet paljon aiemmin, mutta lapsen myötä se kuulemma ei olisi enää samalla tavalla mahdollista. Pariskunta päätti kuitenkin kokeilla matkustelua pienen lapsen kanssa: kun Vilda oli viisi kuukautta, he matkustivat Norjaan ja kun Vilda oli puolitoistavuotias, he lähtivät Islantiin.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lähipiiri alkoi kysellä melko pian, milloin he ostaisivat oman talon. Silloin Erika ja Matias kysyivät itseltään, että miksi he tarvitsisivat isomman talon. Heidän kotinaan oli kaksio ja se tuntui riittävän heille hyvin. 

Nyt pariskunta elää unelmaansa – he matkustavat ympäri maailmaa perheenä, mukanaan myös perheen mäyräkoira Maggie.

– Se on vaatinut joidenkin normien kyseenalaistamista ja matkojen suunnittelua, Erika kertoo Aftonbladetille. 

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Vilda rakastaa eläimiä 

Perhe on matkustanut nyt Aasiassa, esimerkiksi Kambodzassa ja Thaimaan Chiang Maissa. Chiang Mai on Pohjois-Thaimaan suurin kaupunki ja myös perheen suosikkikohde tähän asti.

– Kävimme elefanttireservaatissa ja Vilda puhuu siitä vieläkin. Se oli maaginen paikka.

Pariskunnan internetsivuillakin Vildaa kuvaillaan hyvin eläinrakkaaksi pieneksi tytöksi, jonka suosikki on erityisesti perheen koira Maggie. 

Sitten pariskunta kävi Indonesian Balilla tehden välilaskun Ruotsiin juhliakseen Vildan kaksivuotissyntymäpäiviä. Nyt he matkustavat autolla ympäri Eurooppaa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Kritiikkiäkin satelee

Kaikki eivät ole pelkästään suhtautuneet myönteisesti perheen matkusteluun. Monet ihmettelevät, miten rahat riittävät matkusteluun perheenä.

– Kuuden miljoonan kruunun kotimme ostoa ei ole ihmetelty. Mutta kun käytät rahat perheen matkusteluun, ihmiset kysyvät, miten teillä voi olla rahaa siihen, Erika pohtii.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Perhe onkin säästänyt jo aiemmin rahat lentoihin ja aktiviteetteihin. He myös laittoivat Ruotsin asunnon vuokralle kustantaakseen asumiskulut.

Kuvista päätellen perhe on ehtinyt kokea tähän asti jo paljon.  Aktiivinen perhe rohkaisee muitakin vanhempia matkusteluun lapsen kanssa.

Erikan vinkit lapsen kanssa matkusteluun:

1. Kaikkina päivinä ei tarvitse olla niin paljon tekemistä. Lapsen kanssa ruuhkat kannattaa ehkä vain ohittaa ja olla esimerkiksi majapaikassa, sillä tungokset ovat lapsista ikäviä.

2. Yölento saattaa olla lapsen kanssa loistava vaihtoehto. Kun lapsi nukkuu, lento sujuu paljon nopeammin.

3. Vältä lapsen (ja aikuisten) nälkäkiukut pitämällä välipalaa mukana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja