Palkkamurhasta tuomittu Janne Raninen pääsee vapaaksi – Jari Aarniolle tänään syyte samasta murhasta

1:53
Viranomaiset uskovat, että palkkamurhahankkeista tiedettiin muuallakin kuin murhan tehneiden piirissä. Sen vuoksi Jari Aarniota vastaan on nostettu syyte murhasta.

Helsingin hovioikeus on päättänyt päästää ehdonalaiseen vapauteen Volkan Ünsalin murhasta tuomitun Janne Ranisen.

Rikosseuraamuslaitos ei puoltanut Ranisen vapauttamista.

Raninen tuomittiin vuonna 2003 elinkautiseen vankeuteen hänen murhattuaan lapsuudenystävänsä yhdessä kahden muun miehen kanssa. Murhaa on pidetty palkkamurhana.

Aarniolle syyte samasta murhasta

Tappamisen tekotapa jäi selvittämättä oikeudessa, eikä uhrin ruumista koskaan löydetty. Raninen on myöhemmin julkisuudessa kertonut, että Ünsal kuristettiin kuoliaaksi.

Tänään viranomaiset tiedottivat, että Jari Aarnio saa syytteen murhasta samaiseen rikokseen liittyen. Helsingin huumepoliisin entisen päällikön epäillään tietäneen etukäteen henkirikoshankkeesta ja jättäneen sen estämättä.

Pääsee vapaalle 17 vankeusvuoden jälkeen

Oikeuden mukaan Ranisen päihteettömyys, poistumislupien sujuminen ehtoja noudattaen, työllistymismahdollisuudet ja kouluttautuminen tukivat puolisvat vapauttamista. Hän oli opiskellut ammattitutkinnon ja osallistunut vankilan työ- ja ohjelmatoimintaan. hänellä on myös läheisistä muodostuva tukiverkko.

Oikeus totesi, että tehty rikos puhui vapauttamista vastaan, sillä "palkkiota vastaan tehtyä murhaa oli pidettävä erityisen moitittavana".

Oikeus päätyi kuitenkin lopulta siihen, että Raninen voidaan päästää ehdonalaiseen vapauteen. Hän pääsee ehdonalaiseen ensi vuoden maaliskuussa, jolloin vankilassaoloaikaa on kertynyt yhteensä hieman yli 17 vuotta.

Vapauttamishakemus oli miehen kolmas.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja