Vuosaaren palkkamurha nyt uudestaan oikeudessa – murhaaja myönsi teon 14 vuoden vankeuden jälkeen – "Volkan kuristettiin, olin mukana siinä"

1:42
Neljä sai elinkautisen tuomion murhasta vuonna 2005.

Vuonna 2004 Janne Ranisen linja oli kiviseinäkiisto. Nyt neljätoista vuotta myöhemmin hän myöntää Volkan Ünsalin murhan ja kertoo siitä yksityiskohtia.

Artikkeli on julkaistu alun perin MTV Uutisissa 24. tammikuuta 2018. Juttu julkaistaan nyt uudestaan, kun Volkan Ünsalin juttu on uudestaan oikeudessa.

Rikospaikan haastattelussa tammikuussa 2018 Raninen kertoi, että hän houkutteli lapsuudenystävänsä Suomeen ja oli mukana tappamassa hänet asunnossa Vuosaaressa.

– Volkan kuristettiin, Raninen sanoo. – Olin mukana siinä.

Raninen kertoo Ruotsissa ilmestyneessä kirjassaan ”De kallar mig Solvallamördaren”, että Ünsalia lyötiin ensin pesäpallomailalla päähän ja sitten otettiin hengiltä television johdolla.

– Oikeussalissa puhuttiin, että teko olisi kestänyt viisitoista minuuttia. Ei se niin kauaa kestänyt, vaan vain muutamia minuutteja.

Aikanaan oikeussalissa tekotapa ja sen motiivi jäivät epäselviksi, kun syytetyt kiistivät. 

Volkanin ei pitänyt kuolla Vuosaaressa

Ranisen mukaan Ünsalin ei pitänyt kuolla asunnossa, vaan alun perin teko oli tarkoitus tehdä muualla. Asiat kuitenkin menivät niin.

Murhasta tuomittiin myös kolme muuta miestä. Raimo Andersson ja Jani Leinonen tuomittiin tekijöinä ja Leo Carmona yllyttäjänä.

Ranisen mukaan motiivi liittyi siihen, että Ünsal oli varastanut Arlandan lentokenttäryöstön saalisrahoja Leolta 3,5 miljoonaa kruuna eli 350 000 euroa.

Sen jälkeen Ünsal oli puhunut poliisille ja turvautunut poliisin todistajansuojeluohjelmaan. Nämä riittivät syyksi hänen tappamiseen.

Ruumista ei koskaan löydetty

Volkanin ruumista ei ole koskaan löydetty. Raninen sanoo, ettei hän tiedä mihin se asunnosta vietiin, eikä tapauksesta ole jälkikäteen puhuttu tekijöiden kesken.

Haastattelussa palataan myös Ranisen 1998 tekemään toiseen henkirikokseen. Hän ampui Solvallan raviradalla serbialaisen rikollispomon Dragan "Jokso" Joksovicin.

Raninen kertoi katuvansa tekojaan. Haastattelussa hän kertoi, ettei ampuminen tuntunut hyvältä.

Volkan Ünsalin murha

Volkan Ünsal tapettiin kerrostaloasunnossa Vuosaaren Kallvikintiellä 16. lokakuuta 2003.

Aikanaan kaikki syytetyt kiistivät teon, mutta neljä miestä tuomittiin elinkautiseen.

Jutussa ei ollut lainkaan yhtä ratkaisevaa todistetta, vaan näyttö rakentui neljästätoista pienemmästä todisteesta, jotka yhdessä vakuuttivat oikeuden. Asunnosta löytyi esimerkiksi tapetun verta.

5.6.2017: Vanha palkkamurha KRP:n syynissä – murhasta tuomitulta kova väite lähes 14 vuoden jälkeenLue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja