Mainos

Tänään Rikospaikassa: Vuosaaren palkkamurhaaja myöntää teon 14 vuoden vankeuden jälkeen – "Volkan kuristettiin, olin mukana siinä"

Vuonna 2004 Janne Ranisen linja oli kiviseinäkiisto. Nyt neljätoista vuotta myöhemmin hän myöntää Volkan Ünsalin murhan ja kertoo siitä yksityiskohtia.

Illan Rikospaikan haastattelussa Raninen kertoo, että hän houkutteli lapsuudenystävänsä Suomeen ja oli mukana tappamassa hänet asunnossa Vuosaaressa.

– Volkan kuristettiin, Raninen sanoo. – Olin mukana siinä.

Raninen kertoo helmikuussa Ruotsissa ilmestyvässä kirjassaan ”De kallar mig Solvallamördaren”, että Ünsalia lyötiin ensin pesäpallomailalla päähän ja sitten otettiin hengiltä television johdolla.

– Oikeussalissa puhuttiin, että teko olisi kestänyt viisitoista minuuttia. Ei se niin kauaa kestänyt, vaan vain muutamia minuutteja.

Aikanaan oikeussalissa tekotapa ja sen motiivi jäivät epäselviksi, kun syytetyt kiistivät.

Volkanin ei pitänyt kuolla Vuosaaressa

Ranisen mukaan Ünsalin ei pitänyt kuolla asunnossa, vaan alun perin teko oli tarkoitus tehdä muualla. Asiat kuitenkin menivät niin.

Murhasta tuomittiin myös kolme muuta miestä. Raimo Andersson ja Jani Leinonen tuomittiin tekijöinä ja Leo Carmona yllyttäjänä. Kaikki istuvat edelleen elinkautista.

Ranisen mukaan motiivi liittyi siihen, että Ünsal oli varastanut Arlandan lentokenttäryöstön saalisrahoja Leolta 3,5 miljoonaa kruuna eli 350000 euroa.

Sen jälkeen Ünsal oli puhunut poliisille ja turvautunut poliisin todistajansuojeluohjelmaan. Nämä riittivät syyksi hänen tappamiseen.

Ruumista ei koskaan löydetty

Volkanin ruumista ei ole koskaan löydetty. Raninen sanoo, ettei hän tiedä mihin se asunnosta vietiin, eikä tapauksesta ole jälkikäteen puhuttu tekijöiden kesken.

Haastattelussa palataan myös Ranisen 1998 tekemään toiseen henkirikokseen. Hän ampui Solvallan raviradalla serbialaisen rikollispomon Dragan "Jokso" Joksovicin.

Nyt Raninen kertoo katuvansa tekojaan. Haastattelussa hän kertoo, ettei ampuminen tuntunut hyvältä.

Volkan Ünsalin murhaa tutkitaan uudestaan

Volkan Ünsal tapettiin kerrostaloasunnossa Vuosaaren Kallvikintiellä 16. lokakuuta 2003.

Aikanaan kaikki syytetyt kiistivät teon, mutta neljä miestä tuomittiin elinkautiseen.

Jutussa ei ollut lainkaan yhtä ratkaisevaa todistetta, vaan näyttö rakentui neljästätoista pienemmästä todisteesta, jotka yhdessä vakuuttivat oikeuden. Asunnosta löytyi esimerkiksi tapetun verta.

Nyt krp on avannut tutkinnan uudestaan. Yksi tuomituista avautui poliisille, kun Aarnio-vyyhdin tiimoilta paljastuivat Jari Aarnion ja ex-rikollispomo Keijo Vilhusen läheiset välit.

Jani Leinonen on väittänyt Vilhusen olleen murhassa toimeksiantajana. Nyt krp selvittää Vilhusen ja Aarnion mahdollista osuutta ja sitä suojeliko Helsingin poliisi Vilhusta.

5.6.2017: Vanha palkkamurha KRP:n syynissä – murhasta tuomitulta kova väite lähes 14 vuoden jälkeen

Rikospaikka keskiviikkoisin 22.35


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.