Jari Aarniolle murhasyyte – tiesi etukäteen henkirikoshankkeesta ja jätti sen estämättä

5:32
Jari Aarnio jakaa Helsingin vankilassa osaston Suomen tunnetuimpien rikollisten kanssa. –Yhteisiä asioita on vähän, hän sanoo.

Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio joutuu syytteeseen yli 16 vuotta vanhasta Volkan Ünsalin murhasta eli niin sanotusta Vuosaaren palkkamurhasta. 

Epäilynä on, että Aarnio poliisina tiesi murhasta etukäteen ja jätti sen estämättä. Myös entinen rikollispomo Keijo Vilhunen saa murhasyytteen. Apulaisvaltakunnansyyttäjä on päättänyt syytteiden nostamisesta torstaina.

Ruotsalaisturkkilainen Volkan Ünsal kuristettiin Helsingin Vuosaaressa sijaitsevassa asunnossa lokakuussa 2003. Ünsalin ruumista ei ole koskaan löydetty. Murhasta tuomittiin neljä ammattirikollista, kolme teosta ja yksi yllyttäjänä. Taustalla motiivina olivat Ünsalin Ruotsissa varastamat ryöstösaaliin rahat.

Palkkamurhan tutkinta avattiin uudestaan vuonna 2013 alkaneen Aarnio-vyyhdin myötä.

Yksi murhasta elinkautiseen tuomituista miehistä avautui Ünsal-jutusta poliisille sen jälkeen, kun jengipomo Vilhunen oli paljastunut poliisin tietolähteeksi. Väitteen mukaan Vilhunen oli mukana Ünsalin murhan järjestelyissä. MTV kertoi KRP:n uudelleenavaamasta tutkinnasta kesällä 2017.

Uudessa tutkinnassa on kuulusteltu yli 80 henkilöä ja tapahtumista on saatu uutta tietoa muun muassa vanhoista teletiedoista.

Tiesi murhasta ja jätti estämättä

Aarniota epäillään murhasta sillä perusteella, että hän on ollut tietoinen henkirikosuhasta ja siitä, kuka sen tekee. Epäilyjen mukaan Aarnio laiminlöi poliisina sen, että olisi estänyt murhan.

Sekä Aarnio että Vilhunen kiistävät murhaepäilyn.

Valtakunnansyyttäjänvirastosta asiaa ei haluttu kommentoida asiaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja