"Palestiinan prinssi" saadaan viimein Suomeen vastaamaan syytteisiinsä – jäi kiinni Saksassa

Prinssi Rami Jaberin kullattu Mercedes-Benz S 63 AMG 0:21
Jaberin kultainen mersu herätti huomiota. Auto oli kaupan vuonna 2016.

"Palestiinan prinssinä" tunnettu Prince Rami Al Husseini, aiemmalta nimeltään Rami Daoud Jaber, 41, saadaan viimein Oulun käräjäoikeuteen vastaamaan talousrikossyytteisiinsä.

Vuonna 1981 syntynyt, "Palestiinan prinssiksikin" kutsuttu Al Husseini on ollut loppuvuodesta 2022 lähtien vangittuna Saksassa, jossa hän on ollut syytettynä miljoonien eurojen petoksesta ja rahanpesusta. Jutun käsittely on Saksassa kesken.

Al Husseinia on yritetty saada Oulun käräjäoikeuteen vastaamaan talousrikossyytteisiin jo pitemmän aikaa. Pohjois-Suomen syyttäjäalueen syyttäjällä on vireillä juttukokonaisuus häntä vastaan. Al Husseini pakoili oikeutta, mutta jäi lopulta kiinni Saksassa loppuvuonna 2022.

Aluesyyttäjä Heikki Arjas on käynyt tiukkaa yhteydenpitoa Saksan viranomaisten kanssa. Arjas vahvistaa nyt MTV Uutisille, että Al Husseini ollaan viimein ensi viikolla tuomassa Ouluun.

Useita talousrikossyytteitä

Oulun käräjäoikeudessa Al Husseinia vastaan on nostettu syytteet 22. marraskuuta 2019 ja 27. toukokuuta 2021. Miestä syytetään törkeästä kirjanpitorikoksesta, törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja törkeästä veropetoksesta. Nämä rikokset ajoittuvat vuosille 2015–2016. 

Lisäksi häntä syytetään törkeästä veropetoksesta, törkeästä kirjanpitorikoksesta ja törkeästä veropetoksesta. Nämä rikokset ajoittuvat vuosille 2016–2019.

Al Husseinilla on Espoossa kiinteistö, joka on asetettu Oulun poliisin pyynnöstä vakuustakavarikkoon siihen saakka, kunnes hänen syytteensä on saatu käsiteltyä oikeudessa.

Elokuvabisneksiä ja verovelkoja

Oulussa vaikuttanut "prinssi", elokuvatuottaja ja ohjaaja Prince Rami Jaber Al Husseini ponnahti valtakunnan julkisuuteen elokuvabisneksillään ja kullatulla Mersullaan.

Oulussa Al Husseinin yritykset RNG Group, RNG Media ja RNG Entertainment tunnettiin yhteistyöstä Oulun kaupungin ja liikelaitos Business Oulun kanssa. Al Husseini oli myös oululaisen jalkapalloseura AC Oulun osakas.

Miehen yritykset tuottivat videoelokuvia markkinointitarkoitukseen Oulun kaupungille ja Oulun kaupungin liikelaitos Business Oululle. Ensimmäinen video, "Oulu - Capital of Northern Scandinavia", julkaistiin 2013 Youtubessa.  

Elokuussa 2015 RNG Medialta tilattiin "The Great Escape" -niminen lyhytelokuva. Kalliita autoja, vauhtia ja vaarallisia tilanteita sisältänyttä rallielokuvaa kuvattiin Oulun lisäksi Los Angelesissa.

Joulukuussa 2016 Oulun käräjäoikeus asetti verohallinnon hakemuksesta Al Husseinin yhtiön RNG Group Oy:n konkurssiin maksamattomien verovelkojen vuoksi.

Karkotuspäätös syksyllä 2022

Al Husseini tuli oman kertomansa mukaan Suomeen syyskuussa vuonna 2010 tekaistulla nimellä ja tekaistulla brittipassilla, jonka hän oli saanut Turkissa. Ennen Suomeen tuloaan hän asui Moldovassa. Suomeen tultuaan hän haki kansainvälistä suojelua.

Suomen Maahanmuuttovirasto myönsi hänelle toissijaisen suojeluaseman ja ensimmäisen oleskeluluvan joulukuuhun 2015 saakka. Vuosien 2012–2016 väliseksi ajaksi hänelle myönnettiin pakolaisasema.

Al Husseinin oleskelulupaa jatkettiin vuosille 2017–2021. Hän haki pysyvää oleskelulupaa vuonna 2017, mutta Maahanmuuttovirasto hylkäsi hakemuksen, koska hänelle oli myönnetty Palestiinan passi. Maahanmuuttovirasto lakkautti Al Husseinin pakolaisaseman vuonna 2018.

Al Husseinille ei myönnetty Suomen kansalaisuutta, koska hänen henkilöllisyyttään ei voitu pitää luotettavasti selvitettynä. Itse hän väittää syntyneensä Jerikossa ja kasvaneensa Jerusalemissa.

Al Husseinin kansainvälisen suojeluaseman päätyttyä ja oleskeluluvan umpeuduttua Maahanmuuttovirasto on antanut Prince Rami Jaber Al Husseinille karkotuspäätöksen syksyllä 2022.

Lue myös:

    Uusimmat