Suomalaisprinssin kultainen Mersu on upea näky – "Jos veisin auton Ouluun, se olisi katastrofi"

0:21

Sateisena joulukuun iltana, Helsingin Pohjoisesplanadilla sijaitsevan ravintola Teatterin edessä on pysäköitynä kultainen Mercedes-Benz S 63 AMG.

Auto kuuluu niin rallikuskina kuin elokuvantekijänäkin tunnetuksi tulleelle palestiinalaisprinssi Rami Jaber al Husseinille.

Al Husseinin suku kuului aikoinaan Jerusalemin hallitsijoihin. Nykyisin Jaber-nimeä käyttävä mies päätyi monen mutkan kautta Suomeen ja Ouluun.

MTV Autot pääsi haastattelemaan prinssi Rami Jaberia.

– Olen Suomessa kahden lapseni vuoksi. Olin naimisissa, mutta se ei toiminut työni takia, koska olen todella kiireinen ja matkustan paljon. Minulla on talo Los Angelesissa, mutta haluan olla lähellä lapsiani, Jaber kertoo.

– Työskentelen niin kovasti kuin pystyn. Asun Oulussa ja haluan tehdä asioita siellä. Haluan lasteni olevan minusta ylpeitä vielä jonakin päivänä, hän sanoo.

Erikoiskorilla varustetussa autossa on 630-hevosvoimaa. Tällä korilla olevia autoja on maailmassa Jaberin mukaan vain muutama kappale. Auton ja kultauksen hinnasta kysyttäessä Jaber vaivaantuu.

– En halua puhua siitä. Auto on tarkoitettu tulevaan elokuvaani, ei minulle. Jos minulla ei olisi elokuvatoimintaa Suomessa, ajaisin edelleen Fiatillani.

Jaber sanoo, ettei hänen ollut tarkoitus pitää Abu Dhabista tuotua autoa Suomessa yli kolmea kuukautta, koska sitä ei ollut rekisteröity tänne. Nyt hän on kuitenkin joutunut laittamaan auton Suomen kilpiin ja maksamaan siitä verot. Auto jäänee siis näillä näkymin Suomeen.

– Olen ajatellut antavani sen jonkin yhteistyökumppanimme autoliikkeeseen säilytykseen. Siellä se olisi turvassa, Jaber suunnittelee.

– En aio itse ajaa autolla. Tiedäthän, jopa Helsingissä, kun olen ajanut sillä paikasta paikkaan, ihmiset tuijottavat. Jos veisin auton Ouluun, se olisi katastrofi, Jaber naurahtaa.

Jaber kertoo omistavansa seitsemän autoa, mutta niitä hän ei ole tuonut Suomeen. Autot ovat tällä hetkellä hänen vanhempiensa autotallissa.

– Suosikkini autoistani on Porsche Panamera, joka on myös kullattu. Jouduin kuitenkin lähettämään sen takaisin Saksaan korjattavaksi, sillä 22-vuotias veljeni kolaroi sen, Jaber huokaa.

Hollywood-tuotantoyhtiö Suomeen

Rami Jaberin seuraavan, Great Escape -nimisen elokuvan kuvaukset alkavat Oulussa helmikuussa. Elokuvaa tähdittävät muun muassa Pako-sarjasta tuttu Wentworth Miller sekä supersuosituissa Fast & Furious -elokuvissakin nähdyt Tyrese Gibson ja Amaury Nolasco.

Ilta-Sanomille kesäkuussa antamassaan haastattelussa Jaber kertoi viettäneensä tovin Hollywoodissa vakuuttelemassa tekijöille, että Oulu on hyvä paikka kuvata elokuva.

– Elokuva piti alun perin kuvata San Diegossa ja Abu Dhabissa, mikä olisi antanut rahaa vaikka kuinka, mutta halusin tuotannon Ouluun. Suomi on ollut minulle niin upea maa, että haluan antaa jotakin takaisin, Jaber kiitteli kesällä.

– Sanoin, ettei samassa paikassa kannata kuvata autoleffaa, vaan Oulu on parempi vaihtoehto. Kun Oulun kaupunki lupasi antaa kuvauksiin muun muassa tankin ja autoja, jotka voi räjäyttää, tuotantotiimi vakuuttui, Jaber kertoi Ilta-Sanomille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja